to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Άδωνις είναι η Νέα Δημοκρατία

Ο Άδωνις δεν είναι παραφωνία. Είναι η Νέα Δημοκρατία. Με «αλλαγές» στελέχη και υποψηφίους με ύφος πεζοδρομίου, προκλήσεις και λάσπη κατά ριπάς στα πάνελ


Η Νέα Δημοκρατία έχει σοβαρό πρόβλημα, ας μην κρυβόμαστε. Η δημοσκοπική καθίζηση και η αποδοκιμασία είναι εμφανείς και στην κοινωνία. Όσοι κυκλοφορούν και συνομιλούν με πολίτες έξω από τη «γυάλα» του Μαξίμου, που δεν είναι αυλοκόλακες και δημοσιογραφικά payrolls, το αντιλαμβάνονται. Το ισχυρό χαρτί της Ν.Δ. από το 2016 ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα χαρτί που τώρα βλέπουν να καίγεται. Η παράταξη της Δεξιάς, ακριβώς επειδή έχει ανάγκη να συσπειρώσει το δικό της σκληρό ακροατήριο όσο βαδίζουμε προς την 21η Μαΐου, βγάζει το προσωπείο της θλίψης και της επιτηδευμένης ταπεινότητας μπροστά στην τραγωδία και επιστρατεύει την τοξικότητα και την ένταση.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι η αιχμή αυτής της στρατηγικής και η επιλογή αυτή από τον Κ. Μητσοτάκη δεν είναι τυχαία. Ο υπουργός Ανάπτυξης -και όποιων άλλων θεμάτων ανακύψουν- δίνει τον τόνο της προεκλογικής τακτικής της Ν.Δ. Το χθεσινό του σόου στη Βουλή, σε συζήτηση μάλιστα για τη στήριξη επιζώντων και οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη, θύμισε τις πιο μαύρες στιγμές ακροδεξιού παροξυσμού και fake news της περιόδου 2015-2019. Προκειμένου να καλύψει απόλυτα τον αναπληρωτή υπουργό του για την εξωφρενικά ευνοϊκή ρύθμιση δανείου του, θυμήθηκε το σπίτι του Τσίπρα στο Σούνιο, το αποπληρωμένο από το 2011 δάνειο του Ραγκούση και της πρώην συζύγου του, τα Ειδικά Δικαστήρια. Λίγες μέρες πριν, σε μια ομιλία-μνημείο εμφυλιοπολεμικής χυδαιότητας, επιτέθηκε με χρυσαυγίτικο λεξιλόγιο στην Αριστερά αλλά και στην ελληνική κοινωνία αποκαλώντας τους πολίτες οικονομικά αναλφάβητους, που δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Ο Άδωνις δεν είναι παραφωνία. Είναι η Νέα Δημοκρατία. Με «αλλαγές» στελέχη και υποψηφίους με ύφος πεζοδρομίου, προκλήσεις και λάσπη κατά ριπάς στα πάνελ. Ας μην έχετε ουδεμία αμφιβολία. Ο Κ. Μητσοτάκης, όπως πορεύτηκε στην αντιπολίτευση, έτσι θα οδηγηθεί προς την έξοδο του Μεγάρου Μαξίμου. Τοξικότητα, ψέματα, ύβρεις, συκοφαντία απέναντι στην Αριστερά, μα πρωτίστως στους πολίτες αυτής της χώρας, τους οποίους ποτέ στην πραγματικότητα δεν σεβάστηκε, ποτέ δεν τους μίλησε με ειλικρίνεια. Το 2023 δεν είναι όμως 2019. Πολίτες και αντιπολίτευση έχουν μνήμη και πείρα. Έτσι, θα κάνουν πράξη τον μεγαλύτερο φόβο του Κ. Μητσοτάκη: 22 Μαΐου η χώρα θα έχει προοδευτική κυβέρνηση.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)