to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Άδωνις είναι γυμνός

Αν αποτελεί κοινή αφήγηση πως το τελευταίο καταφύγιο του βλάκα είναι η δημοσιότητα, τότε εξηγείται με ποια ιδιότητα ο Άδωνις περιφέρεται από το ένα τηλεπαράθυρο στο άλλο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο Γεωργιάδης είναι αφυής, αλλά με ευρεία ανάγνωση μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολιτικό φαινόμενο.


Τα πάνελ όλα αυτά τα χρόνια ακκίζονται με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Από τότε που ήταν μέλος του ΛΑΟΣ, ο Γεωργιάδης χτίζει λιθαράκι - λιθαράκι το μιντιακό προφίλ του νεοκλασικού ακροδεξιού, διοχετεύοντας στα κανάλια το μικροβιακό φορτίο της μισαλλόδοξης ρητορικής. Οι εθνικοπατριωτικές του κορώνες πασπαλίζονταν με αυτοαναφορές ευυποληψίας και βιοπάλης. Ο αγώνας ενός έντιμου τηλεβιβλιοπώλη, που έφτασε στο σημείο να υπουργοποιηθεί, είναι θελκτικό αφήγημα και ο Άδωνις πόνταρε σε αυτό. Το έβαλε στη βιτρίνα των επιχειρημάτων του και το χρησιμοποιούσε κατά όσων θαρραλέων αποδομούσαν τα λεγόμενά του, υπομένοντας τις φωνές και τις γραφικότητες. Έτσι, τα αυτιά των μικροαστών άνοιγαν και τα τηλεκοντρόλ έμεναν κολλημένα. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι!

Έφτασε όμως η ώρα που ο υπερεκτεθειμένος στα μίντια, εκτέθηκε και στα μάτια της κοινής γνώμης. Οι καταγεγραμμένες συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν στο Documento ανέδειξαν κι άλλες πτυχές του «προκομένου» αντιπροέδρου, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που θέλει την ακροδεξιά να συμπορεύεται χέρι - χέρι με το ρουσφέτι και το παζάρι διορισμών.

Ο Γεωργιάδης στην πρώτη απάντησή του παραμέρισε την ουσία και ανέδειξε τις εντυπώσεις. Συκοφαντία, παράνομες πρακτικές και Καλογρίτσας ήταν η απάντηση για τα όσα φέρεται να έκανε όντας υπουργός. Μιλώντας στο δημοσιογραφικό οργανισμό που παράγει τη γραμμή της ΝΔ, γνωστοποίησε μηνύσεις και αγωγές, προτάσσοντας το νομικισμό και όχι το δημόσιο συμφέρον. Για τον υπέρμαχο της τάξης και της ηθικής προέχει ο τρόπος κτήσεως του υλικού και όχι το περιεχόμενό του. Ασχέτως αν αυτό αφορά (και δικές του) λίστες παράνομων διορισμών στο δύσοσμο ΚΕΕΛΠΝΟ, που αξιοποιούνταν σαν χοάνη ρουσφετιού λόγω της μη εφαρμογής του ΑΣΕΠ.

«Εσείς κ. Νασόπουλε εργάζεστε στα ΝΕΑ. Θα δεχόντουσαν ποτέ τα ΝΕΑ να δημοσιεύσουν παράνομες ηχογραφημένες συνομιλίες;» ρώτησε ο Άδωνις τον δημοσιογράφο του Βήμα FM, την Κυριακή. Η απάντηση είναι πως η εφημερίδα το Βήμα, εξίσου του Ψυχάρη, είχε δημοσιεύσει υποτιθέμενες συνομιλίες του εκδότη με τον Τσίπρα, παρουσία της περιβόητης γάτας. Για τις συνομιλίες αυτές δεν επικαλέστηκε κανένα ντοκουμέντο ο υπόδικος Ψυχάρης. Ήταν κάτι σαν έκθεση ιδεών. Ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε τον Άδωνι να ζητήσει πολιτικές εξηγήσεις από τον Τσίπρα. Αυτές, δηλαδή, που αρνείται να δώσει ο ίδιος. 

«Είμαι ένας πολιτικός που εξακολουθώ να εργάζομαι. Προσπαθώ να τα φέρω βόλτα και γι’ αυτό δουλεύω ακόμα και τις Κυριακές. Κάθε απόγευμα είμαι στο ΚΟΝΤΡΑ και πουλάω βιβλία για να τακτοποιήσω τα έξοδα της οικογενείας μου. Είμαι στην πολιτική έχοντας χάσει λεφτά» ανέφερε επί λέξει στο ραδιοσταθμό, παραθέτοντας όλες τις πτυχές του γνωστού αφηγήματος που κατέρρευσε. Και κατέληξε λέγοντας: «Δεν ανέχομαι να παίρνουν την τιμή και την υπόληψή μου».

Κανένας δεν στέρησε από τον κ. Γεωργιάδη την ευυποληψία του, αντιθέτως ο ίδιος την άφησε να πέσει σαν φύλο συκής. Πλέον είναι γυμνός μπροστά στην κάμερα, περιφερόμενος στα πάνελ, χωρίς τη στολή της έντιμης ακροδεξιάς που αυτοσυντηρείται με κόπο και ιδρώτα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)