to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 11.05.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Ο 105,5 Στο Κόκκινο και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες εκπέμπουν ζωντανά από την Καραγιώργη Σερβίας

Για τη μάχη που δικαιώθηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,5 Στο Κόκκινο θα εκπέμψει ζωντανά όπως και τότε από το κέντρο αγώνα των καθαριστριών επί της Καραγιώργη Σερβίας σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου από τις 7 το πρωί.


Φωτογραφίες: Μάριος Λώλος

Οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, όπως και οι υπόλοιποι απολυμένοι και διαθέσιμοι του Δημοσίου που έχασαν τις δουλειές τους λόγω των μνημονιακών πολιτικών επιστρέφουν στην εργασία τους με το νομοσχέδιο για το δημόσιο που ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Στην Καραγιώργη Σερβίας, λοιπόν, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών… Εκεί, το απόγευμα της Δευτέρας οι καθαρίστριες περιμένουν κόσμο στο πολύμηνο «στέκι» και «στρατηγείο» τους. Με κουζίνα, με διάθεση να ευχαριστήσουν όσους συμπαραστάθηκαν στον –εμβληματικό, όπως εξελίχθηκε- αγώνα τους. 

Το βράδυ της Δευτέρας, η σκηνή των καθαριστριών θα αποσυρθεί. Την ώρα εκείνη, θα μοιάζει με επινίκιο πανό… 
 


 

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Απολυμένων Καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών:

Μετά από αγώνες 20 μηνών καταφέραμε να κάνουμε το αδύνατο δυνατό!!! Το δικαίωμα στην εργασία, που τόσο βάναυσα κάποιοι μας στέρησαν, καταφέραμε να το επανακτήσουμε. Στο δύσκολο αυτό μονοπάτι της ζωής μας βρήκαμε πολλούς συμπαραστάτες και αλληλέγγυους, οι οποίοι μας έδωσαν κουράγιο να συνεχίσουμε τον επίπονο και ψυχοφθόρο αγώνα μας. Η νίκη μας είναι νίκη όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας του Μνημονίου.

Όλους εσάς που σταθήκατε πλάι μας τις δύσκολες εκείνες ώρες καλούμε, τη Δευτέρα 11.05.2015 στις 7:30μ.μ, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης των καθαριστριών (Καραγιώργης Σερβίας 8) , για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με μεζέδες και κρασί, την επιστροφή μας στη δουλειά και στη ζωή!!!!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ!!!

_________________

Ενημέρωση:

Γ. Βαρουφάκης: Σύμβολα της αντίστασης κατά των Μνημονίων οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

«Καθ’ οδόν για το σημερινό Eurogroup, για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η κυβέρνηση με προσήλωση στο στόχο της επίτευξης μιας συμφωνίας-λύτρωσης για τη χώρα, δεν δύναμαι να βρίσκομαι έξω από το Υπουργείο για να τιμήσω τις καθαρίστριες του Υπουργείου που, μέσα από τον αγώνα τους, αναδείχθηκαν σε σύμβολα της αντίστασης κατά των Μνημονίων και οι οποίες σήμερα επιστρέφουν στην δουλειά τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών. Όπως αναφέρει:

Η σκέψη μου θα είναι μαζί τους. Όπως όμως θα είναι και στις συναδέλφους τους, τις συμβασιούχους καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που δεν έχουν βρει ακόμα τη δικαίωσή τους και για αυτό συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους δίπλα στην είσοδο του Υπουργείου. Σε αυτές τις γυναίκες, που το κράτος χρησιμοποίησε για χρόνια με όρους εργασιακής ομηρίας, προτού τις θυσιάσει στον βωμό της «προσαρμογής» και του «εξορθολογισμού», θέλω να εκφράσω πλήρη συμπαράσταση και να τους μεταφέρω την βούλησή μου για ανεύρεση λύσης σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, έφτασε λίγο πριν από τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας (11/05) στη σκηνή των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ στην οδό Καραγεώργη Σερβίας.


«Είχα έρθει εδώ την πρώτη ημέρα όταν δεν υπήρχε τίποτα απ’ όλο αυτό. Υπήρχε ένα πανό που έλεγε για τον αγώνα τους και καμιά 20αριά γυναίκες από πίσω που όλες μου ήταν άγνωστες και ήμουν κι εγώ άγνωστη γι΄αυτές», είπε η κ. Βαλαβάνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Και σημείωσε: «Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα θα πρέπει να είναι προάγγελος του τι θα γίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Ετσι, με αξιοπρέπεια και συντεταγμένα να μπορέσουμε να μπούμε σε έναν δρόμο που να ανοίγει μία άλλη σελίδα». 

Γ. Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση ξαναγυρίζει το κράτος στους πολλούς με εργασιακά δικαιώματα για όλους

Το μήνυμα της επαναπρόσληψης των καθαριστριών σύμφωνα με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, είναι ότι ο αγώνας αποδίδει και συμπλήρωσε μιλώντας στο Κόκκινο ότι η κυβέρνηση ξαναγυρίζει το κράτος στους πολλούς με εργασιακά δικαιώματα για όλους.

Νίκος Χουντής: «Η κυβέρνηση έχει ανάγκη τη στήριξη του ελληνικού λαού στον αγώνα που δίνει για την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων» 

Γ. Μοίρας: « Η δικαίωση του αγώνας τους να είναι το έναυσμα για την αποκατάσταση όλων των αδικιών και των αδικημένων»

Ρένα Δούρου: «Συνέπεια, σταθερότητα, συλλογικότητα οδηγούν στην νίκη»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)