to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 26.05.2022

Διεθνή

NYT: Το Ισραήλ έδωσε εντολή για τη δολοφονία συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης

«Σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών Πληροφοριών που παρακολουθεί την υπόθεση, το Ισραήλ επεσήμανε σε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι έδωσε εντολή για την επίθεση», έγραψαν χθες οι New York Times


Το Ισραήλ δήλωσε στις ΗΠΑ ότι αυτό έδωσε εντολή για τον φόνο ενός συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες Τετάρτη στην αμερικανική εφημερίδα The New York Times.

Ο συνταγματάρχης Σαγιάντ Χονταΐ δολοφονήθηκε την Κυριακή όταν δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες άνοιξαν πυρ εναντίον του στο ανατολικό τμήμα της Τεχεράνης, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna. Όπως μετέδωσε η κρατική, ιρανική τηλεόραση, αυτός ήταν μέλος της Δύναμης αλ Κοντς, της επίλεκτης μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης που είναι αρμόδια για τις εξωτερικές επιχειρήσεις του ιρανικού στρατού.

Το Ιράν κατηγόρησε «στοιχεία που συνδέονται με την παγκόσμια αλαζονεία» ότι έδωσαν εντολή για τη δολοφονία του συνταγματάρχη, μια έκφραση που χρησιμοποιεί η Τεχεράνη για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, όπως το Ισραήλ.

«Σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών Πληροφοριών που παρακολουθεί την υπόθεση, το Ισραήλ επεσήμανε σε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι έδωσε εντολή για την επίθεση», έγραψαν χθες οι New York Times.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, που μίλησε στην αμερικανική εφημερίδα υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας της, το Ισραήλ δήλωσε στις ΗΠΑ ότι στόχος της επιχείρησης αυτής ήταν να ζητήσει τον τερματισμό των δραστηριοτήτων μιας ομάδας που ενεργεί στο εσωτερικό της Δύναμης αλ Κοντς.

Την Τρίτη χιλιάδες Ιρανοί απέτισαν φόρο τιμής στον συνταγματάρχη Χονταΐ, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «μάρτυρας». «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ», φώναξε το πλήθος στην κηδεία του.

Το γενικό επιτελείο στρατού του Ιράν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε έρευνα για «τις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας» του Χονταΐ και ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί τόνισε ότι η Τεχεράνη «θα πάρει εκδίκηση» για τον θάνατό του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)