to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:02 | 03.07.2022

Κοινωνία

Νύχτα τρόμου: Τρεις νεκροί από συμπλοκές στην Αθήνα

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συμπλοκές που θυμίζουν Φαρ Ουέστ και εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου 2/7 τρία άτομα έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί. Επίσης, μία γυναίκα έχει συλληφθεί. Συνολικά, στα δύο αιματηρά σκηνικά που συνδέονται μεταξύ τους συμμετείχαν τρία αυτοκίνητα και μια μηχανή, ενώ είναι βέβαιο ότι άτομα στα οχήματα γνωρίζονταν μεταξύ τους. «Ανοχύρωτη πόλη» η Αθήνα με το οργανωμένο έγκλημα να κάνει πάρτι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υπόσχονταν «νόμο και τάξη».


Εφυγε από τη ζωή ο άνδρας που είχε τραυματιστεί βαριά όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην προσπάθεια των κακοποιών να ξεφύγουν από την πρώτη συμπλοκή που σημειώθηκε στα Πατήσια το βράδυ του Σαββάτου. Ο ίδιος φέρεται να είχε δεχθεί και σφαίρες και είχε διασωληνωθεί, όμως υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

Οι ίδιοι κακοποιοί που ξέφυγαν από το σημείο αργότερα επιχείρησαν να κάνουν ληστεία στην περιοχή των Αγιών Αναργύρων, όπου ξεκίνησε ανταλλαγή πυροβολισμών από με αστυνομικούς που έσπευσαν εκεί για να τους συλλάβουν.

Συνολικά από τις σκηνές Φαρ Ουέστ που εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου έχουν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα και έχουν τραυματιστεί ακόμα τρία, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί. Επίσης, μία γυναίκα έχει συλληφθεί. Συνολικά, στα δύο αιματηρά σκηνικά που συνδέονται μεταξύ τους συμμετείχαν τρία αυτοκίνητα και μια μηχανή, ενώ είναι βέβαιο ότι άτομα στα οχήματα γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης: Χρ. Σπίρτζης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε την Ελλάδα Φαρ Ουέστ

Την ίδια στιγμή, στο φως της δημοσιότητας έρχονται στη δημοσιότητα από την ανταλλαγή πυροβολισμών αλλά από τη στιγμή που ασθενοφόρα παρέλαβαν τους τραυματίες αστυνομικούς στους Αγίους Αναργύρους.

Πώς εκτυλίχθηκε το θρίλερ

Όλα ξεκίνησαν από την οδό Κουρτίδου στα Πατήσια γύρω στις 21:30, όταν δύο κακοποιοί είχαν έντονο διαπληκτισμό, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει στη ζωή του. Συγκεκριμένα οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου Mercedes πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά. Την μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, με αυτοκίνητο Audi, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα. Ο πατέρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ, πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιου του και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Αιματηρά περιστατικά στην Αττική - Άγιοι Ανάργυροι - Κάτω Πατήσια

Ο συνοδηγός του Audi, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Τελικά κατέληξε το πρωί της Κυριακής. Το άλλο πρόσωπο που επέβαινε στη Mercedes εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και υπό την απειλή όπλου του πήρε το όχημα και διέφυγε.

Οι δράστες δεν πτοήθηκαν από αυτό και κατευθύνθηκαν στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων για να κάνουν ληστεία.

Περιπολικό της Άμεσης Δράσης κατευθύνθηκε στο σημείο και ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να χάσει ο ένας εκ των δύο δραστών τη ζωή του και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί οι οποίοι οδηγήθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Αιματηρά περιστατικά στην Αττική - Άγιοι Ανάργυροι - Κάτω Πατήσια

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο.

Αιματηρά περιστατικά στην Αττική - Άγιοι Ανάργυροι - Κάτω Πατήσια

Ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε πολύ  σοβαρά στο πόδι, καθώς σφαίρα διαπέρασε τη μηριαία αρτηρία του με αποτέλεσμα να αιμορραγεί ακατάσχετα. Ωστόσο, οι γιατροί κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία και να τον κρατήσουν στη ζωή. Οι δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Όλα αυτά εξελίσσονταν την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε πάει για τυπικό έλεγχο στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και άκουγε το περιστατικό να εξελίσσεται στον ασύρματο. Στη συνέχεια πήγε στο 401 για να δει τους τραυματίες αστυνομικούς.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση οπλοφορούσαν, δε δίστασαν να πυροβολούν σε κατοικημένες περιοχές και κατά των οργάνων της τάξης ενώ έδειξαν πως έχουν χαρακτηριστική ευκολία στις κλοπές και τη βία. Μιλούμ λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα για ανθρώπους που έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Εάν αυτή η υπόθεση είναι βασίμη τότε είμαστε μπροστά σε ένα περιστατικό που προστίθεται στα πολλά που αφορούν την βία του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρει ότι αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς, σημειώνοντας ότι ένας εξ’ αυτών είναι νεκρός.

Σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών οι εμπλεκόμενοι - Εξετάζεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Σεσημασμένοι για υποθέσεις που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών είναι ο «πιστολέρο» αλλά και ακόμα ένας από τους τρεις άνδρες που έπεσαν νεκροί στην αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών που ξεκίνησε από «ραντεβού» στα Κάτω Πατήσια το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκε στους Αγίους Αναργύρους, αυτή τη φορά ανάμεσα στον οπλισμένο δράστη και τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους τρεις νεκρούς είχαν συλληφθεί πριν περίπου ένα μήνα, ενώ εξετάζεται να είχε δοθεί το ραντεβού στα Πατήσια για να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς για το ποιος τους «κάρφωσε».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι δύο άνδρες είχαν δώσει ραντεβού και όλα ξεκίνησαν γύρω στις 21:30. Ο «πιστολέρο» έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes το οποίο οδηγούσε γυναίκα, η οποία εν συνεχεία συνελήφθη από τις Αρχές. Γενικότερα στο σημείο του ραντεβού συναντήθηκαν δύο αυτοκίνητα και μία μηχανή.

Πηγές: Έθνος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)