to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ντροπή, κ. Πατούλη

Όχι, η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός δεν έχουν ονοματεπώνυμο. Ας το εξηγήσει αυτό κάποιος στον περιφερειάρχη Αττικής


Ξεπέρασε τον εαυτό του ο περιφερειάρχης Αττικής. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, ο κ. Πατούλης μοίρασε μερίδες φαγητού σε πυρόπληκτους της περιοχής και σε πυροσβέστες και μέσα στα πακέτα φρόντισε να βάλει και ένα σημείωμα με το όνομά του ώστε όλοι να γνωρίζουν σε ποιόν οφείλουν ευγνωμοσύνη. Τεράστια η ανάγκη αυτοπροβολής του περιφερειάρχη, που μπορεί εδώ και εβδομάδες να δηλώνει αναρμόδιος για τα πάντα όσον αφορά την πρόληψη και την καταπολέμηση των πυρκαγιών αλλά δεν χάνει ευκαιρία να κερδοσκοπήσει πολιτικά εις βάρος απελπισμένων πολιτών και καταπονημένων πυροσβεστών.

Μάλλον ως δώρο που του αναλογεί και αντάλλαγμα αντιλαμβάνεται ο περιφερειάρχης Αττικής την ελάχιστη ανθρωπιστική βοήθεια που η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση οφείλουν στους πυρόπληκτους και φρόντισε με το ενυπόγραφο σημείωμα που συνόδευσε το φαγητό να τους υπενθυμίσει σε ποιον χρωστάνε αυτές τις λίγες μπουκιές φαΐ που τους μοίρασε περισσότερο για να διαφημίσει την πολιτική του ύπαρξη παρά συναισθανόμενος το καθήκον του.

Και όλα αυτά ενώ πολίτες και συλλογικότητες από όλη τη χώρα έχουν συγκεντρώσει τόνους τρόφιμα, νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα έχουν στείλει ανώνυμα στους πυρόπληκτους. Λες και είχαν ανάγκη οι πολίτες που έστειλαν βοήθεια να γράψουν και το όνομά τους μέσα στα δέματα που έστειλαν. Λες και το έκαναν με ονοματεπώνυμο. Λες και το έκαναν με την υστεροβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, που αποτελεί το πιο μελανό σημείο αυτού του κύματος αλληλεγγύης που σάρωσε τη χώρα ώστε να απαλυνθεί έστω και στο ελάχιστο ο πόνος των πυρόπληκτων.

Όχι, η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός δεν έχουν ονοματεπώνυμο. Ας το εξηγήσει αυτό κάποιος στον περιφερειάρχη Αττικής. Ούτε όλα προσφέρονται για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Κι αυτό ας του το πει κάποιος από τους τόσους έμμισθους συμβούλους που διαθέτει.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)