to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 05.03.2020

Αθλητισμός

Ντόπες πατριδοκαπηλίας «με εντολή» Μαρινάκη

Στο πλευρό «των συνοριοφυλάκων μας» και της κυβερνητικής προπαγάνδας περί «πολέμου»


«Θεματοφύλακας και συναρωγός στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας» (sic) δηλώνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς, «μετά από εντολή του ηγέτη της, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη», έστειλε «συνολικά 75 τόνους υλικού, που περιλαμβάνουν ξηρά τροφή, νερό, χυμούς και αναλώσιμα είδη, φτάνοντας αρχικά στο στρατόπεδο "Κονδυλάπτης" όπου έγινε και η εκφόρτωση».

Το υλικό δεν προορίζεται για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες (είπαμε, αυτοί είναι «εισβολείς»), που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα, θύματα της εργαλειοποίηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία και της αβελτηρίας της ΕΕ, αλλά «για τις γυναίκες και τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας».

Πέρα από τη χυδαιότητα της επικοινωνιακής κίνησης, που ενισχύει την προπαγάνδα περί «πολέμου» (την οποία έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για μικροκομματικά οφέλη), προκύπτει το ερώτημα: δεν καλύπτει άραγε η ελληνική πολιτεία τις ανάγκες των ένστολων λειτουργών της; Έχει άλλη πληροφόρηση ο κ. Μαρινάκης ή απλά βρήκε ακόμα μία ευκαιρία να εμφανιστεί ως «εθνικός ευεργέτης», αξιοποιώντας έναν ιστορικό σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός (και χρησιμοποιώντας ως «γλάστρες» βετεράνους ποδοσφαιριστές), αλλά και τα ουκ ολίγα ΜΜΕ που διαθέτει στην κατοχή του;

Σε ανάλογη ενέργεια προέβη και η Superfoods S.A, εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου, η οποία ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Έβρο «συμπληρώματα διατροφής βασισμένα στις υπερτροφές για ενέργεια, τόνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού». Ό,τι δηλαδή χρειάζεται όποιος βρίσκεται σε «πόλεμο» με άμαχους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Βλέπετε, το εμπόριο εθνικοφροσύνης «πουλάει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)