to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:21 | 05.06.2014

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Ντόμινο συγχωνεύσεων σχολείων - Ξεσηκώνονται γονείς και καθηγητές

Αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων που οδηγούν σε συνωστισμό μαθητών στις τάξεις, κατάργηση οργανικών θέσεων και υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, δίνουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.


Στο Περιστέρι, οι σύλλογοι γονέων δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχιστεί η αποχή των παιδιών από τα μαθήματα έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, αν δεν ανακληθεί η απόφαση για συγχώνευση 6 δημοτικών σχολείων (15ο-29ο, 13ο-33ο, 30ο-49ο). Χθες, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έμειναν για ώρες έξω από το δημαρχείο Περιστερίου, πραγματοποιώντας πολύμορφες δράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί η περίπτωση του - υπό συγχώνευση -  29ου Δημοτικού Περιστερίου, στις τάξεις του οποίου βρίσκονται 25 μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, για τους οποίους οι συνέπειες της συγχώνευσης θα είναι δραματικές. 

Στη Νίκαια, οι σύλλογοι γονέων συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους, κλείνοντας τα σχολικά συγκροτήματα που πρόκειται να συγχωνευθούν, όπως το 10ο με το 22ο και το 9ο με το 19ο.

Από το πρωί πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα δύο σχολικά συγκροτήματα, ενώ το απόγευμα θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους σε γενική συνέλευση.

Στην περιφέρεια, όπου άρχισαν να ανακοινώνονται λουκέτα σε σχολεία, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεσηκώνονται προσπαθώντας να βάλουν φρένο στη συρρίκνωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Χθες, υπήρξε κινητοποίηση στο 67ο δημοτικό το οποίο καταργείται. Με το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου. "Είναι προφανές πως η ρήση ότι όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή, δεν έχει φτάσει στα αυτιά του κ. Αρβανιτόπουλου. Άλλωστε αυτός είναι απαχολημένος με τα συμφέροντα των φίλων του, ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων", τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιφνιδιαστικές συγχωνεύσεις και σε Γυμνάσια και Λύκεια

Οι συγχωνεύσεις, πάντως, επεκτείνονται και σε Γυμνάσια και Λύκεια, όπως στην Δάφνη και τον Υμηττό, όπου ανακοινώθηκε αινφιδιαστικά ότι πρόκειται να συγχωνευθούν τα δύο μεγαλύτερα γυμνάσια (1ο και 2ο) της Δάφνης και τα δύο μεγαλύτερα λύκεια του Υμηττού (1ο και 2ο). Γονείς και καθηγητές συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τα πληττόμενα σχολεία, ενώ έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές εναντίον των συγχωνεύσεων. Ταυτόχρονα, με ομόφωνες αποφάσεις τους τάχθηκαν εναντίον των συγχωνεύσεων και οι 4 σύλλογοι καθηγητών των υπό συγχώνευση σχολείων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)