to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το ντοκιμαντέρ «Κοινωνικό Ωδείο – Notes» στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το ντοκιμαντέρ «Κοινωνικό Ωδείο – Notes» σε σκηνοθεσία της Θέκλας Μαλάμου και της Αλεξάνδρα Σαλίμπα, θα προβληθεί σήμερα, Κυριακή 16 Μαρτίου, στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Η ταινία καταγράφει μία συλλογικότητα μουσικών στην Αθήνα που έχει θέσει ως στόχο της, να προσφέρει αφιλοκερδώς μαθήματα μουσικής σε όσους επιθυμούν να μάθουν μουσική αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. 

Η αγάπη για τη μουσική, τον λυτρωτικό και μυστηριώδη κόσμο της, μέσα στον οποίο ο καθένας μυείται με τον δικό του μοναδικό τρόπο, είναι τα συνεκτικά στοιχεία και το σημείο αναφοράς, που έχουν ενώσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που συμμετέχουν στο «Κοινωνικό Ωδείο – Notes», με σκοπό και στόχο, να υπηρετήσουν μία όμορφη ιδέα και αυτή να γίνει πραγματικότητα.



 

Στο ωδείο διδάσκουν εξηνταέξι επαγγελματίες καθηγητές μουσικής  σε εκατό μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ φέτος διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του. Τα μαθήματα του ωδείου φιλοξενούνται σε πέντε διαφορετικούς χώρους στην Αθήνα και στην έδρα του Κοινωνικού Ωδείου στον Βύρωνα.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που βασίζεται στην αλληλεγγύη,  τη συνεργατικότητα και την ειλικρινή διάθεση για προσφορά συσπειρώνοντας γύρω του ολοένα και περισσότερο κόσμο και λειτουργώντας με κανόνες διαφορετικούς από αυτούς που ξέραμε ως τώρα.



 

Το ντοκιμαντέρ εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης «Ένας Άλλος Κόσμος Είναι Εδώ - The Caravan Project», ένα οδοιπορικό με ένα αυτοκινούμενο όχημα, που ξεκίνησε το 2011 στην Ελλάδα από μία ομάδα καλλιτεχνών και ερευνητών με στόχο να φωτίσει μια «άλλη» Ελλάδα καταγράφοντας ανείπωτες ιστορίες ανθρώπων που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν και να λειτουργήσουν μεταμορφωτικά απελευθερώνοντας εναλλακτικές και ποικιλόμορφες προσεγγίσεις για τη ζωή, στους ταραχώδεις καιρούς που διανύει η χώρα. 



 

Η προβολή του ντοκιμαντέρ  «Κοινωνικό Ωδείο -  Νοtes» στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη  στο λιμάνι την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 17:15 και την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο της πολιτιστικής δράσης «The Caravan Project – Ένας Άλλος Κόσμος Είναι Εδώ»:



 

Η σελίδα της συλλογικότητας του Κοινωνικού Ωδείου: http://koinwnikowdeio.blogspot.gr



 

Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)