to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:43 | 20.11.2015

Αθλητισμός

Nτέρμπι «αιωνίων» το Σάββατο στη Λεωφόρο - Ανάλυση και προγνωστικά

Το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (21/11, 19:30) δεσπόζει στην 11η αγωνιστική της Super League


Ο διαιτητής, Ανδρέας Παππάς, θα σφυρίξει για δεύτερη φορά στην καριέρα του ντέρμπι αιωνίων, αφού μετά το 1-1 στο Φάληρο στις 14/4/2013 κλήθηκε να διευθύνει και το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός το προσεχές Σάββατο (21/11, 19:30) στη Λεωφόρο. Ο ρέφερι από τον σύνδεσμο Αθηνών αποτέλεσε την επιλογή της ΚΕΔ για το ελληνικό Clasico στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League, με βοηθούς τους Δημητριάδη (Μακεδονίας) και Τάτση (Ηπείρου). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης.

Οι αριθμοί

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί κατά πολύ στην διαφορά τερμάτων. Είναι στο +24 (28-4) και ο Παναθηναϊκός στο +10 (17-7). Βάσει αριθμών, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν όχι μόνο καλύτερη επίθεση, αλλά και καλύτερη άμυνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσοστά ευστοχίας. Οι "ερυθρόλευκοι" σκοράρουν ανά 4,8 προσπάθειες και οι "πράσινοι" ανά 5,9. Για να το πάμε και λίγο πιο ειδικά, ο Ολυμπιακός έχει 28/135 και ποσοστό ευστοχίας 20,74%. Το "τριφύλλι" έχει 17/100, δηλαδή 17%. Κατά συνέπεια και οι ασίστ είναι περισσότερες για τους νταμπλούχους, αφού έχουν 17 έναντι 10 των αντιπάλων τους. Επίσης, η εστία των Πειραιωτών παραβιάζεται ανά 15,3 τελικές προσπάθειες, ενώ του Παναθηναϊκού ανά 12,7.

Οι ποδοσφαιριστές του Στραματσόνι πλέον έχουν περισσότερα γεμίσματα στην περιοχή. Συγκεκριμένα 70 βρήκαν στόχο σε 222 προσπάθειες, ενώ ο Ολυμπιακός έχει χαμηλότερα ποσοστά με 62 στις 215. Στον τομέα των λαθών οι "πράσινοι" έχουν τέσσερα παραπάνω (480 έναντι 476), ενώ υπερτερούν στα κλεψίματα με 218 έναντι 186 των ποδοσφαιριστών του Σίλβα. Βέβαια, τις περισσότερες φορές οι αριθμοί πάνε λίγο περίπατο όταν μιλάμε για ντέρμπι. Εδώ δεν παίζουν ρόλο οι τακτικές και τα συστήματα, θα παίζουν ρόλο οι αριθμοί; Απλώς, βάσει της στατιστικής υπηρεσίας φαίνεται και πώς έχει "χτίσει" με χαρακτηριστική άνεση ο Ολυμπιακός αυτή τη διαφορά των 8 βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Πίσω από το 30-22 της βαθμολογίας, υπάρχουν και άλλες επιμέρους λεπτομέρειες που "φωτογραφίζουν" γιατί οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ξεφύγει στην κούρσα του τίτλου.

Τα «κλειδιά» του ματς (via sport24.gr)

Σεε ένα ντέρμπι όλα είναι ανοιχτά. Μπορεί πότε πότε να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που όταν συναντήθηκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, κέρδισε αυτός που ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Όπως και να 'χει, οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες το απόγευμα του Σαββάτου (21/11, 19:30) στο γήπεδο της Λεωφόρου. Η διαφορά των 8 βαθμών θα παίξει ρόλο στα πλάνα των δύο προπονητών, μικρό όμως συγκριτικά με την θέληση ή την ανάγκη αν θέλετε για αποτέλεσμα.

Όπως και στο στρατόπεδο του "τριφυλλιού", έτσι και σε αυτό των "ερυθρολεύκων", υπάρχουν οι παίκτες εκείνοι που με την απόδοση τους μπορούν να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του ντέρμπι. Οι λύσεις δεν λείπουν για τους Στραματσόνι και Σίλβα, όμως ρόλο σημαντικό θα παίξει ο τρόπος που θα ανταποκριθούν συγκεκριμένοι παίκτες στις απαιτήσεις του αγώνα.

Πάμε να δούμε ποιοι παίκτες από κάθε πλευρά μπορούν με την απόδοση τους να αλλάξουν τις ισορροπίες του αγώνα, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση της αναμέτρησης, ξεκινώντας από τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό:

Το βαρύ πυροβολικό, Μάρκους Μπεργκ

Το βαρύ πυροβολικό του Παναθηναϊκού και ο παίκτης που θα αποτελέσει το νούμερο ένα κίνδυνο για την εστία του Ρομπέρτο αλλά και εν γένει για την άμυνα του Ολυμπιακού είναι ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός άσος είναι από τους ποδοσφαιριστές που μπορεί αν βρεθεί σε καλή μέρα να πάρει ένα ματς μόνος του.

Με μια προσωπική ενέργεια ή ένα γκολ που θα πετύχει από εκεί που δεν θα το περιμένει κανείς. Ο 29χρονος φορ έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και θα ήθελε και ένα γκολ κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο στην Λεωφόρο.

Ο Μπεργκ έχει και ανεβασμένη ψυχολογία τόσο από την πρόκριση της εθνικής του στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όσο και από το γεγονός ότι ο ίδιος επέστρεψε στα γκολ, έχοντας βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο ματς με τον Ατρόμητο.

Ο Σουηδός φορ μάλιστα μπορεί ακόμα και με τις κινήσεις του να αποβεί καθοριστικός για το τριφύλλι ανοίγοντας διαδρόμους στον Καρέλη ή έχοντας μια καλή τελική πάσα, όπως στο 1-1 με την ομάδα του Περιστερίου. Δεν είναι λίγα τα παιχνίδια που τα έχει κρίνει υπέρ του Παναθηναϊκού η απόδοση του Μπεργκ και σίγουρα άπαντες στηρίζουν πολλά στον Σουηδό φορ.

Η εμπειρία του Σέρχιο Σάντσεθ στα μετόπισθεν

Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του ματς και στο ματς που έρχεται με τον Ολυμπιακό πρέπει να δείξει ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης και ο στυλοβάτης της πράσινης άμυνας.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού είναι δεδομένο ότι θα δεχθεί μεγάλη πίεση από τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων και ο Ισπανός αμυντικός θα πρέπει τόσο να είναι αποτελεσματικός τόσο σε ότι έχει να κάνει με τα προσωπικά του μαρκαρίσματα όσο και στην καθοδήγηση της άμυνας του Παναθηναϊκού. Παίζοντας ως τελευταίος άλλωστε θα έχει τον ρόλο να καθοδηγεί όλους τους υπόλοιπους.

Επίσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός με την μπάλα στα πόδια και να αποφύγει τα λάθη καθώς κάθε λάθος στην θέση που αγωνίζεται ο Σάντσεθ είναι μισό γκολ για τον αντίπαλο. Πόσο μάλλον για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός ο οποίος έχει παίξει δεκάδες μεγάλα παιχνίδια στην Πριμέρα έχει και την εμπειρία για να διαχειριστεί τέτοια ματς και γνωρίζει και ο ίδιος ότι η απόδοση του μπορεί να κρίνει πολλά. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως όπως λένε πολλοί προπονητές ο άξονας μια ομάδας είναι το σημείο κλειδί για κάθε σύλλογο.

Οι μάχες του Τάσου Λαγού στον άξονα

Όπως όλα δείχνουν ο Αντρέα Στραματσόνι θα χρησιμοποιήσει βασικό στα χαφ τον Τάσο Λαγό χωρίς αυτή την ώρα να είναι σίγουρο ποιος θα βρεθεί δίπλα του. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός στα χαφ θα έχει δυο εκ των Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο.

Οπότε σίγουρα η μάχη που έχει να δώσει ο Έλληνας μέσος φαντάζει σε πολλούς ως άνιση και ο άσος του Παναθηναϊκού θα πρέπει να κινηθεί σε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης για να βοηθήσει την ομάδα του.

Σίγουρα κανείς δεν θα περιμένει από τον Λαγό να βγάλει το τριφύλλι μπροστά. Θα περιμένει όμως να τρέξει ακατάπαυστα και να αναχαιτίσει πολλές από τις "ερυθρόλευκες" επιθέσεις πριν αυτές φτάσουν στη γραμμή άμυνας των πράσινων.

Επίσης είναι αρκετά πιθανό στην διάρκεια του αγώνα ο Λαγός να έχει τον ρόλο του μαρκαρίσματος του Κώστα Φορτούνη. Του καλύτερου παίκτη έως τώρα του Ολυμπιακού, τον οποίο θα πρέπει να εξουδετερώσει ο Παναθηναϊκός αν θέλει να κερδίσει το ματς.

Επίσης ο Λαγός ως επιρρεπής στα δυνατά μαρκαρίσματα και τις κάρτες θα πρέπει να προσέξει, αν ξεκινήσει το ματς, να το τελειώσει χωρίς να δεχτεί την κόκκινη και αφήσει το "τριφύλλι" με παίκτη λιγότερο, σε ένα παιχνίδι όπως αυτό του Σαββάτου.

Άσος στο μανίκι του Στραματσόνι ο Σωτήρης Νίνης

Όπως όλα δείχνουν το πιθανότερο είναι ότι η απουσία του Σωτήρη Νίνη στην Εθνική Ελλάδος θα του στερήσει τη συμμετοχή του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι.

Ο Έλληνας άσος ο οποίος είναι ο μοναδικός πλην του Εσιέν που έχει παίξει στην Ιταλία σίγουρα αν βρισκόταν όλο το προηγούμενο διάστημα στις προπονήσεις θα μπορούσε να δείξει τις δυνατότητες του και να πείσει τον Ιταλό τεχνικό για μια θέση στο αρχικό σχήμα. Τώρα όλα δείχνουν πως δεν θα είναι και θα μείνει στον πάγκο.

Θα αποτελεί όμως ένα όπλο στο μανίκι του Αντρέα Στραματσόνι αν έρθει από τον πάγκο καθώς είναι από τους ποδοσφαιριστές ο οποίος με την τεχνική του και την πολύ σωστή ποδοσφαιρική του αντίληψη θα μπορούσε να αναπτύξει σωστά το παιχνίδι των πράσινων και να εκμεταλλευτεί τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού.

Επίσης ο Νίνης είναι εκ των κορυφαίων του τριφυλλιού και στις εκτελέσεις των στημένων φάσεων στις οποίες δίνει αρκετά βάση ο Ιταλός τεχνικός.

Η απέναντι πλευρά

Οι παραπάνω 4 ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που με την απόδοση τους μπορούν να δώσουν έξτρα ώθηση στο "τριφύλλι" στο Σαββατιάτικο ντέρμπι.

Αντίστοιχα και στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί με την παρουσία τους να διαμορφώσουν τα δεδομένα του ντέρμπι.

Ισπανικός ταύρος κάτω από τα γκολπόστ

Ξεκινώντας από τον Ρομπέρτο. Ο Ισπανός δηλώνει πάντα παρών στα μεγάλα ραντεβού. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει αν και πόση δουλειά θα έχει στο ντέρμπι.

Μια καλή επέμβαση του ωστόσο μπορεί ταυτόχρονα να αποθαρρύνει αντιπάλους ποδοσφαιριστές και κερκίδα, δίνοντας παράλληλα ψυχολογία στους συμπαίκτες του.

Φυσικά δεν είναι μόνο όσα κάνει ο Ρομπέρτο αλλά και όσα λέει. Οι φωνές του, ο τρόπος που κατευθύνει την άμυνα του και η σιγουριά που εμπνέει στους υπόλοιπους της ενδεκάδας, είναι στοιχεία πολύτιμα σε ματς ειδικών καταστάσεων.

Η ενέργεια του Κασάμι στα χαφ

Φτάνοντας στον χώρο της μεσαίας γραμμής, η παρουσία του Κασάμι στο 90λεπτο της Λεωφόρου θα είναι καταλυτική για τους Πειραιώτες.

Ο διεθνής με την Ελβετία κεντρικός μέσος, πριν την διακοπή βρισκόταν σε οργιαστική κατάσταση. Σημείο αναφοράς στην μεσαία γραμμής της ομάδας του.

Οι μάχες στον αέρα και αυτές στον χόρτο, οι σωστές μεταβιβάσεις και η ενέργεια του Κασάμι είναι απαραίτητα στους "ερυθρόλευκους" αν θέλουν να κερδίσουν την μάχη στον άξονα. Και ο 23χρονος άσος μπορεί παίξει τον δικό του καθοριστικό ρόλο στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Αρκεί να παραμείνει ήρεμος, συγκεντρωμένος και να ασχοληθεί αποκλειστικά με το αγωνιστικό και μόνο σκέλος της Σαββατιάτικης αναμέτρησης.

Ασίστ, γκολ και φαντασία από τον Φορτούνη

Ο τρίτος της παρέας δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Κώστα Φορτούνη. Από τα δικά του πόδια περνούν όλες οι επιθέσεις των Πειραιωτών, εκείνος είναι που συνήθως δίνει το τέμπο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Είναι δεδομένο ότι το κεφάλαιο "Φορτούνης" θα απασχολήσει αρκετά τον Στραματσόνι και τους βοηθούς του.

Σίγουρα οι "πράσινοι" θα κοιτάξουν να περιορίσουν την δράση του 23χρονου μεσοεπιθετικού, πριν ή και αφού η μπάλα έχει φτάσει στα πόδια του.

Στο δημιουργικό κομμάτι αλλά και στο εκτελεστικό, η απόδοση του Φορτούνη θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό και αυτή των υπολοίπων στην επίθεση.

Αν ο Έλληνας διεθνής άσος δεν βρεθεί σε καλή κατάσταση ή αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, τότε ο Ολυμπιακός θα δυσκολευθεί σημαντικά στην παραγωγή και το τελείωμα φάσεων.

Για "δέσιμο", αλλά...

Σίγουρα υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Ντομίνγκες, ο Καμπιάσο ή ακόμη και ο Φινμπόγκασον που μπορεί να έρθουν από τον πάγκο και να δώσουν άλλη πνοή στον Ολυμπιακό. Παίκτες με ποιότητα και εμπειρία, προεξάρχοντος του Καμπιάσο, με ικανότητα να κάνουν την διαφορά και ορθολογιστές στο παιχνίδι τους.

Αντίθετα υπάρχει η περίπτωση του Ερνάνι, του Πορτογάλου εξτρέμ, που με το ατίθασο, "αναρχικό" πολλές φορές παιχνίδι του, μπορεί να δώσει το στοιχείο του απρόβλεπτου στο ματς, να κάνει άνω κάτω την αντίπαλη ομάδα.

Το γεγονός ότι συνήθως το μυαλό του ταξιδεύει εκτός τακτικής και πλάνου, έχει αναγκάσει τον Σίλβα να κρατάει τις περισσότερες φορές τον Ερνάνι στον πάγκο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι από τον 24χρονο εξτρέμ λείπουν η φαντασία, η τεχνική, η εκρηκτικότητα, που τον καθιστούν πάντα έναν επικίνδυνο αντίπαλο.

Εφόσον το παιχνίδι δεν κυλήσει όπως σχεδιάζει ο Σίλβα, ο Ερνάνι είναι ένας παίκτης που μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να αλλάξει το τέμπο της ομάδας του στο επιθετικό κομμάτι.

 

Η ανάλυση του ντέρμπι από  δημοσιογράφους του sport-fm.gr

Γιώργος Χελάκης: Θα το κρίνει η τακτική του Σίλβα 

«Η αγωνιστική εικόνα του ντέρμπι θα διαμορφωθεί στη μεσαία γραμμή, αν και ο Ολυμπιακός διευκολύνεται να φέρνει το παιχνίδι στα άκρα ώστε να διασπά τις αντίπαλες άμυνες με την ταχύτητα των εξτρέμ, στα ντέρμπι τελικά κυριαρχεί ο δυναμισμός και το πάθος. Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε μικρά περιθώρια για να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην εικόνα του Παναθηναϊκού. Με τέσσερις χαφ θα επιχειρήσει να ελέγξει το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή εκεί που ουσιαστικά ο Ολυμπιακός παίζει με τρεις παίκτες και έχει ένα σχετικό μειονέκτημα. 

Το αναπάντητο ερώτημα είναι ποια ακριβώς τακτική θα επιλέξει ο Μάρκο Σίλβα. Θα δώσει χώρο στο γηπεδούχο Παναθηναϊκό ώστε να τον βρει μπόσικο στις αντεπιθέσεις ή για λόγους γοήτρου θα επιδιώξει να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας στην έδρα του αντιπάλου; Από την τακτική που θα επιλέξει ο Μάρκο Σίλβα θα διαμορφωθεί τελικά η αγωνιστική εικόνα του παιχνιδιού». 

Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Να μας απασχολήσουν στο τέλος οι παίκτες! 

«Προβλέψεις; Για ντέρμπι; Και πιο ειδικά για Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός; 

Καλύτερα να αλλάξουμε κουβέντα! Παρακολουθώ από το 1970 τις κόντρες των «αιωνίων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το μόνο που με ξαφνιάζει είναι πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που προσπαθούν να προσεγγίσουν αυτά τα ματς με συνθήκες ενός οποιουδήποτε αγώνα! 

Φόρμα, παίκτες αγωνιστική κατάσταση έδρα... Τίποτα από όλα αυτά δεν μετράει... 

Όποιος είναι σε καλύτερη συγκυρία το βράδυ του αγώνα θα επικρατήσει! Πιο τυχερός ή πιο συγκεντρωμένος, πιο ευνοημένος ή πιο έτοιμος όχι σωματικά αλλά ιδίως νοητικά... Το κίνητρο πάντα παίζει ρόλο και ο Παναθηναϊκός θέλει να σπάσει το αήττητο του πρωτοπόρου, ενώ για τον Ολυμπιακό μια ακόμη νίκη μέσα στο άντρο του τριφυλλιού θα είναι νίκη που μετράει διαφορετικά... Άρα όλα ανοιχτά. 

Μόνο μια ευχή: να μας απασχολήσουν οι παίκτες στο τέλος και όχι ο κόσμος ή οι διαιτητές! Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο!» 

Νίκος Κατσαρός: Θα κριθεί στο τι θα παρουσιάσει ο ΠΑΟ 

«Το ντέρμπι θα κριθεί στην απόδοση του Παναθηναϊκού και το πώς θα στήσει την ομάδα ο νέος προπονητής Αντρέα Στραματσόνι και αυτό επειδή από τον Ολυμπιακό ξέρουμε περίπου τι πρέπει να περιμένουμε. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός χαρακτηρίζεται από αστάθεια στην απόδοση του, στην οποία προστίθεται το ερωτηματικό που προκύπτει από την αλλαγή προπονητή και την παρουσία του Στραματσόνι στην ομάδα λιγότερο από ένα μήνα. 

Με βάση την μέχρι τώρα εικόνα των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να κάνει μια υπέρβαση για να κερδίσει το παιχνίδι αυτό με «όπλα» τη στήριξη των οπαδών του , την ανάγκη να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό από βαθμολογικής πλευράς, αλλά και την υπεράσπιση του γοήτρου». 

Βασίλης Βέργης: Καμία πρόβλεψη! Τρία δεδομένα 

«Αν ήξερα που θα κριθεί το ντέρμπι θα έπαιζα στο στοίχημα και το σπίτι μου για να κονομήσω. Προτιμώ λοιπόν να μιλήσω για δεδομένα δίχως να κάνω τον μελλοντολόγο. 

Δεδομένο 1ο : Ο Ολυμπιακός διαθέτει πληρέστερη ομάδα αλλά αυτό δεν δίνει πάντοτε απάντηση στα ντέρμπι μεταξύ αυτών των δύο. 

Δεδομένο 2ο : Ο Παναθηναϊκός υποφέρει φέτος αλλά ευελπιστεί στην αύρα και στο καινούριο που θέλει να φέρει ο νέος τεχνικός 

Δεδομένο 3ο : Μην ξεχνάτε ότι ένα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός μπορεί να κριθεί από μια … στραβοκλωτσιά ή από μια… απόφαση της τύχης. Για αυτό άλλωστε είναι ωραίο επειδή δεν διαβάζεται». 

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Φορτούνης και Μπεργκ τα βαρόμετρα 

«Όπως όλα τα ντέρμπι θα κριθεί σε μια λεπτομέρεια . Είναι γεγονός ότι είναι αδύνατον να κάνεις πρόβλεψη. 

Πιστεύω ότι μικρό ρόλο θα παίξει η τακτική και πολύ μεγαλύτερο η αποφασιστικότητα και οι προσωπικές μονομαχίες. Είτε αυτές αφορούν τα προσωπικά μαρκαρίσματα στις στημένες φάσεις, είτε το κατά πόσο θα περιοριστούν τα ατού των δύο ομάδων. 

Τα τελευταία χρόνια οι διαιτητές στα ντέρμπι των αιωνίων δεν έχουν αλλοιώσει κάποιο αποτέλεσμα πιθανότατα επειδή τα βλέμματα είναι πάνω τους άρα έχουμε ένα θετικό στοιχείο πριν ξεκινήσει ο αγώνας. 

Αγωνιστικά, τα χτυπήματα του Φορτούνη για τον Ολυμπιακό και η αποτελεσματικότητα του Μπεργκ για τον Παναθηναϊκό είναι δύο καθοριστικοί παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα». 

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος: Πρόβλεψη για Χ 

«Εκείνο που θα καθορίσει πολλά στην έκβαση του ντέρμπι είναι η διακοπή του πρωταθλήματος και ο τρόπος που θα την εκμεταλλευτούν και θα την αξιοποιήσουν οι δυο προπονητές. 

Ο Στραματσόνι θα πρέπει να μπορέσει να διαβάσει πιθανές αδυναμίες του Ολυμπιακού και να ανακαλύψει σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα ποιο είναι το μίγμα των παικτών , που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή. 

Από την πλευρά του ο Σίλβα θα πρέπει να δει πως θα διαχειριστεί μια ενδεκάδα με ποδοσφαιριστές που έλειπαν σε παιχνίδια Εθνικών ομάδων και παράλληλα να έχει στο νου του το παιχνίδι με την Μπάγερν που έρχεται. Δηλαδή να αξιοποιήσει την εξοικονόμηση δυνάμεων για τους ποδοσφαιριστές του. 

Πιθανή πρόβλεψη για το παιχνίδι Χ. Γιατί εκείνος που πρέπει να ρισκάρει είναι ο Παναθηναϊκός». 

Βάιος Τσούτσικας: Στο πάθος ο Παναθηναϊκός, στην ωριμότητα ο Ολυμπιακός 

«Η μάχη του προπονητικού πλάνου με την ορμή που δίνει σε κάθε γηπεδούχο η έδρα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός θα μπει στο ματς για να κεφαλαιοποιήσει τη φόρα που θα του δίνει ο κόσμος του, ο Ολυμπιακός με την άνεση της μεγάλης υπέρ του διαφοράς στο πρωτάθλημα. 

Στο μπραντ ντε φερ των πρώτων λεπτών πολλά θα κριθούν. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να σβήσει τη φλόγα της έδρας και αρχίσει να βγάζει στο γήπεδο στοιχεία του πλάνου του Σίλβα θα έχει και το πάνω χέρι. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι προσωπικές επιδόσεις ή η τύχη και ο ρυθμός της αναμέτρησης. Μέχρι και το στυλ που θα επιλέξει να έχει ο διαιτητής. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο άγουρος Παναθηναϊκός ποντάρει πιο πολύ στο πάθος και την έδρα και ο ώριμος Ολυμπιακός στο πλάνο και την ανωτερότητά του». 

Κώστας Βαϊμάκης: Τελευταία ζαριά για τον Παναθηναϊκό 

«Για τον Παναθηναϊκό, είναι η τελευταία φετινή γερή ζαριά, για τον Ολυμπιακό ένα ακόμα απαιτητικό παιχνίδι, «άλλη μια μέρα στη δουλειά». Γι’αυτό εγώ περιμένω έναν Παναθηναϊκό που θα μπει όχι υπομονετικά, όχι αναγνωριστικά αλλά θα «απαιτήσει» πράγματα από τον αγώνα, για να εκμεταλλευτεί την έδρα του, τη δίψα του, την αύρα του νέου του προπονητή και να ξαναζεστάνει τον ξενερωμένο κόσμο του. 

Όσο για τον Ολυμπιακό; Αν παραμείνει ψύχραιμος και δεν δεχτεί κάποιο γρήγορο γκολ, έχει και την ποιότητα και το πλάνο και τη βοήθεια από τον πάγκο του για να περάσει από μια ακόμα δύσκολη έδρα φέτος και ουσιαστικά να τελειώσει το πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)