to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:37 | 27.01.2014

Οικονομία

Ντέισελμπλουμ: «Περισσότερη δουλειά για να επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα»

Στον αέρα η εκταμίευση της επόμενης δόσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup - Συνεχίζεται το παιχνίδι των εκβιασμών απέναντι στην κυβέρνηση που «διαπραγματεύεται» για θετική αξιολόγηση


«Η αξιολόγηση επί του ελληνικού προγράμματος δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί και χρειάζεται περισσότερη δουλειά προτού να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ολλάνδος υπουργός Οικονομικών κάλεσε τόσο την Ελλάδα όσο και την τρόικα να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Ο ίδιος τόνισε ότι μόνο όταν υπάρξει θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ελληνικό ζήτημα θα επανεξεταστεί στο Eurogroup, και άρα και το ενδεχόμενο εκταμίευσης κάποιας δόσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι ευρωεκλογές και η «άνοδος του ευρωσκεπτικισμού» που παρατηρείται σε όλες τις χώρες δεν αποτελούν δικαιολογία για την καθυστέρηση της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Όλι Ρεν: Οι συζητήσεις συνεχίζονται

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσων Όλι Ρεν σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και έχει γίνει πρόοδος σημειώνοντας ότι αυτές θα συνεχιστούν πιο εντατικά, τόσο σε δημοσιονομικό, όσο και διαρθρωτικό επίπεδο, τις επόμενες εβδομάδες.

Ακόμη χαρακτήρισε φυσιολογικό να καταγράφεται αποπληθωρισμός στις χώρες όπου έχει προκληθεί εσωτερική υποτίμηση μέσω της μείωσης του (εργασιακού) κόστους, προειδοποίησε ωστόσο για τους κινδύνους από παρατεταμένο αποπληθωρισμό.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο

«H Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά έχει ακόμα να κάνει πολλά», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόιμπλε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα συνεχίσει σε αυτό τον επιτυχημένο, όπως είπε, δρόμο. 

Όπως ανέφερε, τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας «δείχνουν καλά», αλλά τόνισε ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. «Αυτό είναι κάτι που η ελληνική κυβέρνηση το γνωρίζει» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πότε θα εγκριθεί η επόμενη δόση του δανείου για τη χώρα μας, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι πρέπει να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)