to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 21.04.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Οικονομία

Ντάισελμπουμ: «Ένα Grexit θα δημιουργούσε επικίνδυνη αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη»

«Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε σε επικίνδυνη αποσταθεροποίηση την Ελλάδα και την Ευρώπη, ωστόσο «δεν αποτελεί επιλογή». Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι σε σημείο που να οδηγούν σε κατάληξη, εκτίμησε από την πλευρά του ο Ζ.Κ. Γιούνκερ


φωτ. αρχείου

Ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες και προειδοποίησε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε σε αστάθεια.

Ο Ντέισελμπλουμ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις και τις συμφωνίες αν επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ωστόσο, πρόσθεσε ότι η έξοδος «δεν αποτελεί επιλογή».

Δηλώσεις Γιούνκερ

Στο ελληνικό ζήτημα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν φτάσει στο σημείο εκείνο που θα οδηγούσε σε μία κατάληξη άμεσα, ενώ παρότρυνε την Ελλάδα να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές της.

«Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από την πορεία των έως τώρα συζητήσεων. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς Ελλάδας προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία για το κοινό συμφέρον» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν από την Βιέννη.

Ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες τέσσερις ή πέντε ημέρες αλλά δεν υπάρχει ακόμα η απαραίτητη ωριμότητα για την επίτευξη μίας συμφωνίας άμεσα, πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

Πηγή: Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)