to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 20.07.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Νταχάου στη Bristol - Myers

Τα γραφεία της Bristol-Myers Squibb Α.Ε. επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Κ. Μπάρκα, Γ. Σταθά και τον Μ. Μπασιούκα από το τμήμα Eργατικής Pολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, μαζί με αντιπροσωπεία από το προεδρείο της ομοσπονδίας φαρμάκου και τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑ.


Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες των εργαζόμενων για 51 παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις.

Απολύσεις εργαζόμενων κα αυθαιρεσίες σε βάρος βουλευτών


Η εταιρεία, αν και είχε ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για τη μετάβαση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, παρ' όλα αυτά αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο. Μόλις η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ζήτησε να εισέλθει στον χώρο και να συναντηθεί με τη διοίκηση, κατέβασαν τα ρολά, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Αχμέτ Πέρεζ έφυγε από την πίσω πόρτα. Με διάφορα προσχήματα οι βουλευτές επί πολλές ώρες εμποδίζονταν να εισέλθουν στον χώρο και να προχωρήσουν σε συνάντηση με τη διοίκηση. Αν και ζητήθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας και της εισαγγελίας για να επιτραπεί η είσοδος, ο επόπτης της Αν. Αττικής και αντισυνταγματάρχης κ. Τριανταφυλλόπουλος ενεργώντας σαν εντεταλμένος της εργοδοσίας αρνούνταν να πάρει τα στοιχεία των εκπροσώπων της εταιρείας.

Ο δε κ. Κόλλιας ο οποίος δήλωσε στον κ. Τριανταφυλλόπουλο εκπρόσωπος της εταιρείας, συζήταγε μόνο μαζί του και απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και των συνδικάτων προέβη σε εξυβριστικές και προσβλητικές για εκπροσώπους κομμάτων και σωματείων χειρονομίες. Κατόπιν αυτού οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ προχώρησαν σε μήνυση εναντίον του δ/ντα συμβούλου της εταιρείας Αχμέτ Πέρεζ και του κ. Κόλλια Γεωργίου δηλώνοντας ότι «οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)