to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:25 | 08.10.2019

Διεθνή

Ντ. Σασόλι: Καμιά πρόοδος στις συνομιλίες με Τζόνσον, ή αναβολή ή «άτακτο» Brexit

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι δήλωσε σήμερα πως μετά την συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον "δεν υπήρξε καμία πρόοδος" στις συνομιλίες για το Brexit - Διπλωματικότερος ο Μισέλ Μπαρνιέ, «οι προσπάθειες συνεχίζονται»


Ο Σασόλι τόνισε πως ο Τζόνσον έδωσε αόριστες απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσε αναφορικά με τη διατήρηση ανοιχτών συνόρων μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

"Εμείς (το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) δεν συναινούμε σε μια συμφωνία που υπονομεύει τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και την ειρηνευτική διαδικασία (στο νησί της Ιρλανδίας) ή που θέτει σε κίνδυνο την κοινή μας αγορά", είπε ο πρόεδρος του ΕΚ με ανακοίνωσή του.

"Υπάρχουν δύο εναλλακτικές για μια συμφωνία σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή: αναβολή ή καμία συμφωνία".

Παράλληλα τόνισε πως ο Τζόνσον επίσης επαναδιατύπωσε στις συζητήσεις τη στάση του ότι δεν θα ζητήσει από την ΕΕ την αναβολή του Brexit, πέραν της 31ης Οκτωβρίου.

Διπλωματικότερος ο Μπαρνιέ, «οι προσπάθειες συνεχίζονται»

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε απόψε ότι "οι προσπάθειες συνεχίζονται" για την εξεύρεση μιας συμφωνίας με το Λονδίνο για το Brexit, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι.

"Οι προσπάθειες συνεχίζονται για την εξεύρεση μιας συμφωνίας με τη Βρετανία", έγραψε ο Μπαρνιέ σε μήνυμά του στο Twitter έπειτα από "μια καλή συνάντηση μεταξύ φίλων" με τον επικεφαλής της ιρλανδικής διπλωματίας, του οποίου η χώρα είναι στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση "μη συμφωνίας".

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

tags: brexit

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)