to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:28 | 17.03.2015

Πολιτική

Ντ. Κοστέλο (Κομισιόν): Παγώστε το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση

Με ειδοποίηση μικρότερη των 24 ωρών και με τελεσιγραφικό τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μεταδίδει ο Πολ Μέισον του Channel 4, ζητά το πάγωμα του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση που η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει προς ψήφιση στη Βουλή (συζητείται σήμερα και αύριο), αλλά και της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές. «Δεν αποσύρονται τα ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις», απάντησε ήδη ο Ν. Βούτσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.


Ενημερώσεις: Πρώτη αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση, Δεν αποσύρονται τα ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις, τόνισε ο Ν. Βούτσης το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Channel 4 News, προσθέτει ο Πολ Μέισον, ο Ντέκλαν Κοστέλο, διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να παγώσει την ψήφιση του νομοσχεδίου. «Βέτο» θέτει, επίσης, και στη ρύθμιση για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών σε δόσεις που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη. 

Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ ο Αλ. Τσίπρας έχει ζητήσει 5μερή συνάντηση στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, και πριν την κρίσιμη απόφαση της ΕΚΤ για την αποκατάσταση των δυνατοτήτων δανεισμού των ελληνικών τραπεζών 

Στην επιστολή του κ. Κοστέλο αναφέρεται: «Κατά τη χθεσινή μας τηλεδιάσκεψη, αναφέρατε πως προτίθεστε να περάσετε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και πως σκοπεύετε να περάσετε από το κοινοβούλιο και άλλες πρωτοβουλίες, όπως για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών.

»Συνιστούμε με ιδιαίτερη έμφαση να υπάρξουν πρώτα  πολιτικές διαβουλεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητηθούν, και χρειαζεται να τα δούμε σε ένα συνεκτικό και κατανοητό πακέτο». 

Η τελεσιγραφικού τύπου επιστολή Κοστέλο προσθέτει: «Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι σαν να προχωράτε μονομερώς και με έναν σταδιακό (αποσπασματικό) τρόπο που είναι αναντίστοιχος με τις δοθείσες δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που συμφωνήθηκε στο Eurogroup στην επικοινωνία της 20 Φλεβάρη».

Η επιστολή Κοστέλο, σημειώνει ο Πολ Μέισον, στην ουσία λέει πως αν το ελληνικό κοινοβούλιο περάσει τον νέο νόμο αύριο, αυτό θα συνιστά παραβίαση της συμβιβαστικής συμφωνίας που υπέγραψε ο έλληνας υπ. Οικονομικών στις 20 Φλεβάρη στις Βρυξέλλες. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)