to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:53 | 18.04.2016

Πολιτική

Ν.Παρασκευόπουλος: Οι συνθήκες στις φυλακές βελτιώνονται και η ΟΣΥΕ "δυσφορεί"

Όπως αναφέρει ο Νίκος Παρασκευόπουλος «είναι προφανές ότι τα αίτια της αντίδρασης είναι άλλα και όχι τα αναφερόμενα από την ΟΣΥΕ. Το σωφρονιστικό σύστημα διοικείται πλέον αποκλειστικά από τους θεσμικά υπεύθυνους και όχι από παράκεντρα που πασχίζουν να διατηρήσουν το κεκτημένο τους».


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), την Δευτέρα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «με έκπληξη» διάβασε τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας με τις οποίες «εμφανίζεται να δυσφορεί που στα Γρεβενά δημιουργήθηκαν χώροι για την εξυπηρέτηση των οικογενειών των κρατουμένων και που στα Χανιά πρόκειται να λειτουργήσει μια άδεια πτέρυγα κράτησης. Να δυσφορεί δηλαδή, που βελτιώνονται οι συνθήκες κράτησης και αποσυμφόρησης στις ακόμη και σήμερα υπερφορτωμένες ελληνικές φυλακές».

Ακόμη, ο Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι «είναι προφανές ότι τα αίτια της αντίδρασης είναι άλλα και όχι τα αναφερόμενα από την ΟΣΥΕ. Το σωφρονιστικό σύστημα διοικείται πλέον αποκλειστικά από τους θεσμικά υπεύθυνους και όχι από παράκεντρα που πασχίζουν να διατηρήσουν το κεκτημένο τους».

» Όποιος προσπαθεί να σπείρει ανησυχίες στοχοποιώντας πρόσωπα, όπως τον Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, ματαιοπονεί. Ως υπουργός, κλήθηκα από τον εκφραστή της λαϊκής βούλησης πρωθυπουργό να αναλάβω ένα δύσκολο έργο, ορίζοντας και συνεργάτες. Ήλθαμε όλοι μαζί και δουλεύουμε συλλογικά, για να συμβάλουμε στην ασφάλεια των πολιτών και στον εξανθρωπισμό των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στις φυλακές».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγει σημειώνοντας πως «το υπουργείο Δικαιοσύνης, μαζί με όλους τους ευσυνείδητους εργαζόμενους του χώρου και την συμπαράσταση της κοινωνίας, θα συνεχίσει ακλόνητα την πολιτική αναβάθμισης του σωφρονιστικού συστήματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)