to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νότια Κορέα: Γιατί 91 συγκεκριμένοι ασθενείς προκαλούν ανησυχία

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, 91 ασθενείς που είχαν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, βρέθηκαν ξανά θετικοί, κάτι που δημιουργεί ανησυχία παγκοσμίως, καθώς δεν είναι λίγες οι χώρες που ήλπιζαν ότι οι ασθενείς θα αναπτύξουν ανοσία στον ιό και άρα θα εμποδιστεί η όποια επανεμφάνισή του


Σε μία ανακοίνωση που θα μπορούσε να επιφέρει καίριο πλήγμα στις ελπίδες ότι μπαίνει τέλος στην πανδημία του Covid-19 προχώρησαν την Παρασκευή οι αρχές της Νοτίου Κορέας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, 91 ασθενείς που είχαν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, βρέθηκαν ξανά θετικοί, κάτι που δημιουργεί ανησυχία παγκοσμίως, καθώς δεν είναι λίγες οι χώρες που ήλπιζαν ότι οι ασθενείς θα αναπτύξουν ανοσία στον ιό και άρα θα εμποδιστεί η όποια επανεμφάνισή του.

Ο Γιονγκ Έου Κεόνγ, διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων της χώρας, ανέφερε ότι ο ιός θα μπορούσε ίσως να έχει «επανενεργοποιηθεί» και όχι να έχουν κολλήσει ξανά οι ασθενείς.

Άλλοι ειδικοί εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να προέρχεται από λανθασμένα τεστ ή ότι απομεινάρια του ιού θα μπορούσαν να υπάρχουν ακόμη στον οργανισμό, αλλά να μην είναι απαραίτητα επικίνδυνα για τους φορείς.

«Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες και πολλές πιθανότητες» τονίζει ο Γιούνγκ Κι Σακ, καθηγητής πνευμονολογίας, ενώ ο επιδημιολόγος Κιμ Γου Τζου επισημαίνει ότι «ο αριθμός θα αυξηθεί, οι 91 είναι η αρχή. Είναι πιο πιθανό οι ασθενείς να υποτροπιάσουν παρά να μολυνθούν για δεύτερη φορά».

Σύμφωνα με τα εθνικά στοιχεία περίπου 7.000 Νοτιοκορεάτες έχουν αναρρώσει από τον Covid-19.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)