to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νότη, μας πήραν χαμπάρι...

Σε διαβαθμισμένο έγγραφο διεθνούς οργανισμού που αποκάλυψε χθες η "Καθημερινή" επισημαίνεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη "έχει χάσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των Βρυξελλών, που εντοπίζουν το ένα ατόπημα μετά το άλλο και μάλιστα με κοινοτικά χρήματα"


Πριν από έναν μήνα σ’ αυτήν εδώ τη στήλη γράφαμε για τη σκανδαλώδη απόφαση του Νότη Μηταράκη να προχωρήσει στη σύσταση Τεχνικής Υπηρεσίας, σε επίπεδο Διεύθυνσης -η οποία μάλιστα υπάγεται στον υπουργό-, ορίζοντας ως διευθυντή ιδιώτη μηχανικό, μετακλητό υπάλληλο.

Σημειώνοντας, μάλιστα, την ύποπτη σπουδή τού εν λόγω μετακλητού να προχωρήσει τη διαδικασία ανάθεσης έργου ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς προκήρυξη και με τη μέθοδο της «διαπραγμάτευσης» πριν ακόμη από την ανάληψη τον καθηκόντων του. Η ανάθεση αφορούσε τη διαμόρφωση και τη συντήρηση της προσφυγικής δομής στη Μαλακάσα και, πέραν μιας έγγραφης καταγγελίας τότε από την ΑΔΕΔΥ και το σχετικό δημοσίευμα της «Αυγής», άκρα του τάφου σιωπή.

Μόνο που αυτήν την εκκωφαντική σιωπή ήρθε χθες να σπάσει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». Δημοσίευμα που, επικαλούμενο διαβαθμισμένο έγγραφο διεθνούς οργανισμού, αποτελεί κόλαφο για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς κάνει λόγο για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες χρησιμοποιώντας ως ενδεικτικό παράδειγμα τη Μαλακάσα, για την οποία αναφέρει πως «η νέα δομή φιλοξενίας που φτιάχτηκε τους τελευταίους μήνες κοστολογήθηκε με ένα υπέρογκο ποσό, συγκρινόμενο με ανάλογα έργα που έχει χρηματοδοτήσει η αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν». Τα συγκριτικά ποσά δε που το διαβαθμισμένο έγγραφο αναφέρει έρχονται και καίνε την ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ενώ σε ανάλογο έργο, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε επτά ημέρες, το μέσο κόστος ήταν 270 ευρώ ανά ωφελούμενο, στην περίπτωση της Μαλακάσας το κόστος έφτασε τα 3.900 ευρώ ανά ωφελούμενο.

Με λίγα λόγια, εκτός συνόρων τούς πήραν χαμπάρι τους «μετακλητούς διευθυντές» του Νότη Μηταράκη αντιλαμβανόμενοι τι ακριβώς εννοούν στην Ελλάδα όταν διατυμπανίζουν πως με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι προσφυγικές δομές θα επιστρέψουν στον έλεγχο του κράτους διώχνοντας τις αμαρτωλές ΜΚΟ.

Εκτός συνόρων έχουν ήδη αντιληφθεί τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες για το προσφυγικό, καθώς στο διαβαθμισμένο έγγραφο που αποκάλυψε χθες η «Καθημερινή» επισημαίνεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει χάσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των Βρυξελλών, που εντοπίζουν το ένα ατόπημα μετά το άλλο και μάλιστα με κοινοτικά χρήματα».

Δυστυχώς, όμως, το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Καθημερινής» πέρασε στα ψιλά τής επικαιρότητας, εκεί δηλαδή που καταλήγει ό,τι έρχεται να χαλάσει το πανηγυρικό αφήγημα της πιο επιτυχημένης κυβέρνησης όλων των εποχών και του Μωυσή πρωθυπουργού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)