to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 05.03.2018

Κοινωνία

Το νοσοκομείο Θήρας απαντάει στο Ιδιωτικό Πολυϊατρείο του νησιού

«Το Γ.Ν. Θήρας, ως η μοναδική δευτεροβάθμια μονάδα υγείας του νησιού, έχει χρέος να δέχεται και να παρέχει τις υπηρεσίες του σε κάθε ασθενή που απευθύνεται σε αυτό, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσω μικρότερης μονάδας που δεν έχει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας»


Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε το Ιδιωτικό Κεντρικό Πολυϊατρείο Σαντορίνης στην ιστοσελίδα www.altsantiri.gr και δημοσιεύθηκε στις 03/03/2018 (σ.σ.: δείτε παρακάτω), η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας επιθυμεί να δηλώσει τα παρακάτω:

Το Γ.Ν. Θήρας, ως η μοναδική δευτεροβάθμια μονάδα υγείας του νησιού, έχει χρέος να δέχεται και να παρέχει τις υπηρεσίες του σε κάθε ασθενή που απευθύνεται σε αυτό, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσω μικρότερης μονάδας που δεν έχει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Το νοσοκομείο μας λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, με Δημόσιο χαρακτήρα και είναι πάντα σε ετοιμότητα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε κάθε κάτοικο ή επισκέπτη ενός από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, ενός νησιού που πρόσφερε απλόχερα τον ιδρώτα του και το αίμα του σε κάθε αγώνα της πατρίδας μας για Ελευθερία, από την Επανάσταση του 1821, την Αντίσταση κατά των Ναζιστών κατακτητών και συνεχίζει και σήμερα να προσφέρει στη μάχη που δίνει η Ελλάδα για την οικονομική ανάκαμψή της και την πλήρη ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας.

Τέλος, όσο αφορά στην πρόσφατη επιτυχή αντιμετώπιση του βαρύτατου περιστατικού Μηνιγγίτιδας κατοίκου της Θήρας, η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας θεωρεί πως πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην καταλυτικής σημασίας, για την εξέλιξη του περιστατικού, προσφορά του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, αφού ο ασθενής αεροδιακομίστηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο τύπου Chinook, που επιχείρησε από τη Βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο.

Το Ιδιωτικό Πολυϊατρείο Σαντορίνης έστειλε επιστολή στο altsantiri.gr με αφορμή το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας για τον διορισμό του Μπάμπη Πανοτόπουλου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και των όσων γράφτηκαν κατά του ίδιου και του Παύλου Πολάκη. 

Όπως ανέφερε το Ιδιωτικό Πολυϊατρείο:

«Σε απάντηση της από 02.03.2018 ανάρτησής σας με τίτλο «Όλη η αλήθεια για τον ¨άνθρωπο¨ του Πολάκη», με την οποία, κατά τρόπο συκοφαντικό και δυσφημιστικό, αναφέρεσθε στο Ιδιωτικό Πολυιατρείο Σαντορίνης σε σχέση με τον νέο Υποδιοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, στον οποίον ευχόμαστε, για ακόμη μία φορά δοθείσης της ευκαιρίας, καλή επιτυχία στο έργο του και καλή συνεργασία, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Μόνο και αποκλειστικό μέλημα της Διοίκησης και του προσωπικού του Πολυιατρείου μας και της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, όπως έχουμε πράξει όλα τα έτη της λειτουργίας μας.

Πιστεύουμε βαθιά στη αρμονική συνύπαρξη και τη συνεργασία μεταξύ του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα της Υγείας, προς όφελος των ασθενών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη συνεργασία ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και του Πολυιατρείου μας για την επιτυχή αντιμετώπιση βαρύτατου περιστατικού μηνιγγίτιδας κατοίκου ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

Όλα τα υπόλοιπα, που κατά τρόπο ατεκμηρίωτο αναφέρετε στην επίμαχη ανάρτηση, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και τα αρνούμαστε ως ψευδή και ανυπόστατα.

Παρακαλούμε για την ανάρτηση της παρούσας προς αποκατάσταση της αλήθειας.»

Το εν λόγω ρεπορτάζ σημείωνε, μεταξύ άλλων:

«Γιατί έγινε, λοιπόν, όλο αυτό; Γιατί ξεκίνησε όλος αυτός ο πόλεμος εναντίον του και εναντίον του Παύλου Πολάκη; Όλα έχουν να κάνουν με το νοσοκομείο της Σαντορίνης και το ιδιωτικό πολυιατρείο που λειτουργεί στην περιοχή, το οποίο ήταν και το μοναδικό μέχρι τα εγκαίνια του νοσοκομείου το καλοκαίρι του 2016. Αυτό που «κράτησαν κλειστό από το 2010 οι Ανδρέας Λοβέρδος, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης», σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει ο Παύλος Πολάκης, ευνοώντας τα τοπικά ιδιωτικά συμφέροντα.

Από τότε μέχρι και σήμερα ο τζίρος του ιδιωτικού αυτού πολυιατρείου έπεσε, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του νησιού στα μεταξύ τους πηγαδάκια, περίπου στο 60%. Η προσπάθεια απαξίωσης του εν λόγω νοσοκομείου και των ανθρώπων που το στελεχώνουν είναι απλά άλλο ένα «στημένο» επεισόδιο για τους λόγους που προαναφέραμε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Σίγουρα μπορεί κανείς να πει πολλά για τον Πολάκη, αλλά τα πολλά τα παίρνουν άλλοι και με βαλίτσες, ενώ ο Πολάκης το μόνο που κουβαλάει στη βαλίτσα του είναι η τρέλα του.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)