to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:21 | 25.09.2017

Κοινωνία

Νοσοκομείο Καβάλας: Δύο γιατροί συνταγογραφούσαν επιθέματα χρησιμοποιώντας την ίδια φωτογραφία

Έρευνα του γενικού επιθεωρητή της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης έδειξε ότι κατά το 2015 και 2016, δύο γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας συνταγογραφούσαν επιθέματα κατακλίσεων εκτός νομίμου πλαισίου.


Γράφει στο «Κόκκινο» ο Κώστας Φιλίδης:

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο διοικητής του Νοσοκομείου, Τάσος Καρασαββόγλου, τα στοιχεία του ελέγχου έδειξαν ότι:
1)      Οι συγκεκριμένοι γιατροί χρησιμοποίησαν την ίδια φωτογραφία για τραύματα, για τα οποία υπήρχε ανάγκη επιθεμάτων, σε περισσότερους από ένα ασθενείς (σημειώνεται ότι, βάσει νόμου, η σχετική συνταγή πρέπει να συνοδεύεται με φωτογραφία του τραύματος),
2)      Διαφορετικοί γιατροί χρησιμοποίησαν την ίδια φωτογραφία για διαφορετικούς ασθενείς, και
3)      Συχνά, για ασθενείς με τραύματα, διατυπωνόταν η άποψη ότι έπασχαν από σακχαρώδη διαβήτη (ώστε να συνταγογραφούνται περισσότερα επιθέματα), ενώ ο έλεγχος έδειξε ότι οι εν λόγω ασθενείς δεν είχαν πάρει καμία αγωγή σχετική με την πάθηση του σακχαρώδους διαβήτη.
 
Η διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο των δύο γιατρών, και, ταυτοχρόνως, απέστειλε τους φακέλους του ελέγχου στην Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών ευθυνών. Η διοίκηση του Νοσοκομείου κάλεσε τους δύο γιατρούς σε απολογία (αναμένεται η έγγραφη απολογία τους) και, πριν από δυο εβδομάδες προχώρησε στην αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους.
Η υπόθεση, μέσω του Υπουργείου Υγείας, έφτασε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το οποίο θα εξετάσει εάν, βάσει των στοιχείων, είναι αναγκαίο να τεθούν σε δυνητική αργία, μέχρι να τελεσιδικήσει πειθαρχικώς η υπόθεση και να αποφασιστεί αν θα τεθούν σε οριστική αργία. Στο μεταξύ, ήδη, ο γενικός επιθεωρητής έχει επιβάλλει πρόστιμο στους δύο γιατρούς, επειδή συνταγογραφούσαν έξω από το θεσμικό πλαίσιο.
«Πρόκειται για επιβάρυνση και εξαπάτηση του Δημοσίου», επισήμανε ο κ. Καρασαββόγλου, ο οποίος δεν απέκλεισε το γεγονός να διαταχθεί από το Υπουργείο έλεγχος και για προηγούμενα χρόνια.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)