to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 02.08.2013

Κοινωνία

Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου: Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων για τα βάρβαρα προγράμματα εργασίας και τη διαθεσιμότητα

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 2/8 το πρωί, στο γραφείο του διοικητή Αλ. Μαυρικάκη οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.


Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση που διαμορορφώνεται με τα προγράμματα εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού και της παύσης των νέων προσλήψεων, αφού γίνονται συνεχώς αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις, χωρίς να έρχεται κανένας νέος εργαζόμενος. 

Τόσο σε πολλά νοσηλευτικά τμήματα  όσο και σε εργαστηριακά (μικροβιολογικό, αιμοτολογικό), όσο επίσης και σε τμήματα υποστήριξης του Νοσοκομείου (πλυντήριο καθαριστήριο ιματισμού, τεχνική υπηρεσία – ηλεκτρολόγοι, εστίαση τραπεζοκόμες, μάγειροι, διοίκηση) το προσωπικό δεν επαρκεί ώστε να συντάσσονται νόμιμα και ασφαλή προγράμματα εργασίας και να δίνονται κανονικές άδειες. 

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους προς το διοικητή αφού δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ανταπεξέρχονται σε προγράμματα εργασίας με δύο πρωί-νύχτα την ίδια εβδομάδα ή με απόγευμα-πρωί-νύχτα-νύχτα, και με 6 βάρδιες την εβδομάδα.

Τέτοια βάρβαρα προγράμματα εργασίας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων νοσηλευτριών,  τραυματιοφορέων, παρασκευαστών, τεχνικών κλπ όπως επίσης θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και την περίθαλψη των ασθενών, αφού δεν υπάρχει το ελάχιστο απαιτούμενο χρονικό περιθώριο ξεκούρασης που ισχύει ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα.

Ζητήθηκε από το διοικητή του Νοσοκομείου να προσπαθήσει να βρει άμεσες λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα και να μεταφέρει την άσχημη κατάσταση με τα βάρβαρα προγράμματα εργασίας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, αφού θα βρεθεί την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα..

Οι εργαζόμενοι επίσης έκαναν σαφή στο διοικητή του Νοσοκομείου την αντίρρηση τους με τα  μέτρα διαθεσιμότητας – κινητικότητας στο χώρο της υγείας, που υποβαθμίζουν τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να καλύψουν  τα τεράστια κενά προσωπικού που έχουν δημιουργηθεί λόγω των συνταξιοδοτήσεων και λόγω της παύσης των προσλήψεων. 

Τέλος έκαναν γνωστό ότι σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων, αν στο επόμενο διάστημα δεν προκύψουν αλλαγές στα θέματα που τέθηκαν,  θα προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις όπως στάσεις εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)