to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:41 | 07.03.2020

Κοινωνία

«Νοσηρά φαινόμενα παρακράτους»: Στο σκαμνί 55 άτομα για τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου σε Λέσβο και Σάμο

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος του αποδεικνύεται ότι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν και να προστατεύσουν αυτά τα τάγματα παρααστυνομίας, διότι προφανώς γνωρίζουν καλά πως η τερατογένεσή τους είναι αποτέλεσμα των δικών τους απαράδεκτων πολιτικών στα νησιωτικά μας σύνορα», δηλώνει ο Γ. Ραγκούσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ


Το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 55 κατοίκων της Λέσβου και τουλάχιστον 10 κατοίκων στη Σάμο για τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης κατάληψης δρόμων ανακοίνωσε χθες (Παρασκευή 6/3/20) το βράδυ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου.

Οι πρώτοι (στη Λέσβο) κατηγορούνται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο παρεμπόδισαν τη μεταφορά νεοεισερχομένων προσφύγων και μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, τοποθετώντας στο δρόμο τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια υπηρεσιακά οχήματα Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι δεύτεροι (στη Σάμο) κατηγορούνται ότι το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου και τις βραδινές ώρες της 27ης προς την 28η Φεβρουαρίου, παρεμπόδισαν με το ίδιο τρόπο, δηλαδή τοποθετώντας στο δρόμο τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια υπηρεσιακά οχήματα Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρεμπόδισαν την εκτέλεση εργασιών στη νέα υπό κατασκευή δομή διοικητικής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ζερβού της Σάμου.

Γ. Ραγκούσης: Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας, τεκμηριώθηκαν οι καταγγελίες μας

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος του αποδεικνύεται ότι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν και να προστατεύσουν αυτά τα τάγματα παρααστυνομίας, διότι προφανώς γνωρίζουν καλά πως η τερατογένεσή τους είναι αποτέλεσμα των δικών τους απαράδεκτων πολιτικών στα νησιωτικά μας σύνορα», σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, με αφορμή την ποινική δικογραφία σε βάρος των 55 ατόμων για κρούσματα που κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «πρωτοφανή, νοσηρά φαινόμενα παρακράτους και παρααστυνομίας».

Η ανάρτηση του τομεάρχη  Γιάννη Ραγκούση του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook:

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας, τεκμηριώθηκαν οι καταγγελίες μας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, αργά χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ότι σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος (55) ατόμων, για κρούσματα που καταγγείλαμε ως πρωτοφανή νοσηρά φαινόμενα παρακράτους και παρααστυνομίας.

Μετά από αυτήν την επίσημη εξέλιξη, ο κ.Μητσοτάκης καθώς και ο εκπρόσωπός του-που με διαρκείς του δηλώσεις απέδιδε αυτές τις δράσεις σε δήθεν μέλη της θεσμοθετημένης εθνοφυλακής-αποδεικνύεται πως ψεύδονταν. Κυρίως όμως αποδεικνύεται ότι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν και να προστατεύσουν αυτά τα τάγματα παρααστυνομίας, διότι προφανώς γνωρίζουν καλά πως η τερατογένεσή τους είναι αποτέλεσμα των δικών τους απαράδεκτων πολιτικών στα νησιωτικά μας σύνορα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)