to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:21 | 30.04.2020

Κοινωνία

Νοσηλεύτρια στον “Ευαγγελισμό”: Προσπαθούν να δικαιολογήσουν το αίσχος και την απουσία ενίσχυσης (ηχητικό)

«εμείς βάλαμε πλάτη, ο ιδιωτικός τομέας έβαλε χέρι σε αυτή την πανδημία, ξεκάθαρα»


O B. Κικίλιας προσπαθεί να δικαιολογήσει το αίσχος των 5 νεκρών στην κλινική «Ταξιάρχαι», αρμοδιότητας του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του αντιπεριφερειάρχη Αθ. Βαθιώτη (που εργαζόταν εκεί 20 χρόνια), με αναφορές σε «3.500 προσλήψεις» που αφορούν εγκρίσεις, αλλά στα κεντρικά νοσοκομεία αντιστοιχούν 163 όταν τόσα είναι τα κενά μόνο στον Ευαγγελισμό με τις απλήρωτες υπερωρίες έξι μηνών, όπου δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη από αυτές που εγκρίθηκαν τον Μάρτιο... του 2019, μάσκες δεν έχουμε από την Κίνα αλλά από δωρεές, σεντόνια και σαπούνια από ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω πόσο τιμητικό είναι γι` αυτόν, είπε η νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού Φωτεινή Καρυστινάκη μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Ο κ. Κικίλιας είναι σε πολύ δυσάρεστη θέση, είπε η κα Καρυστινάκη, ήθελε να βάλει τις ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία (ούτε η ΝΔ ούτε ο Κ. Μητσοτάκης ούτε ο Β. Κικίλιας έχουν απεμπολήσει, ίσα-ίσα, το τροχοδρομούν), αλλά... τους ήρθε μία πανδημία. Χρειάστηκε να ικανοποιήσουν εν μέρει τα ιδιωτικά συμφέροντα δίνοντας 30 εκατ. ευρώ «στο χαλαρό», στις ΜΕΘ, τα εργαστήρια, κτλ. Έχει ταυτόχρονα να διαπραγματευτεί το αίσχος ιδιωτικών κλινικών όπως της «Ταξιάρχαι», με πέντε νεκρούς σε κλινική που όφειλε να έχει ερευνήσει ο κομματικός του Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης (πρόεδρος ταυτόχρονα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών) βάσει των αρμοδιοτήτων του και δεν το έχει κάνει. Πρέπει να τα δικαιολογήσει όλα αυτά και ακούνε οι συγγενείς των πέντε νεκρών που δεν πέθαναν από την υποκείμενη νόσο, αλλά επειδή κάποιοι (όπως ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας -επίσης γιατρός- Αθ. Βαθιώτης που εργαζόταν 20 χρόνια σε αυτή την κλινική) δεν έκαναν αυτά που ορίζει ο νόμος και οι αρμοδιότητές του.

Ως νοσηλεύτρια, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα πω ότι «εμείς βάλαμε πλάτη, ο ιδιωτικός τομέας έβαλε χέρι σε αυτή την πανδημία, ξεκάθαρα».

Ας απολογηθεί ο κ. Κικίλιας, συνέχισε, για τις βαρύτατες ευθύνες που έχει ο... ογκόλιθος της πολιτικής κ. Πατούλης. Γιατί ο κ. Πατούλης «βάζει τρομερή πλάτη και είναι ογκόλιθος της πολιτικής ως Περιφερειάρχης. Φρενάρει με νύχια και με δόντια τον εξοπλισμό των δημόσιων και στρατιωτικών νοσοκομείων που είχε προχωρήσει, είχε υλοποιηθεί εν μέρει από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Παραμένει ογκόλιθος μπροστά στη χρηματοδότηση άνω των 30 εκατ. ευρώ και την εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού, που αφορά και τις μονάδες όλης της Περιφέρειας Αττικής. Έχει μπει μπροστά και φρενάρει τα πάντα, όντας μάλιστα γιατρός. Αρέσκεται να στέλνει επιστολές ως Περιφερειάρχης Αττικής στον... πρόεδρο του ΙΣΑ (που είναι ο ίδιος), αλλά και να ασχολείται με υπερκοστολογημένα γεύματα.

Στο μέτωπο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, περιέγραψε ότι μπορεί να είναι ευχάριστο ότι στον Ευαγγελισμό δεν υπάρχει μεγάλη προσέλευση ύποπτων περιστατικών, είναι λίγοι οι ασθενείς στα τμήματα και τις ΜΕΘ. Στην συνάντηση της Τρίτης μεταξύ εργαζόμενων και διοίκησης, ο διοικητής ενημέρωσε ότι τώρα θα πάρει τους 15 «κορωνογιατρούς», ενώ δεν έχει γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη από αυτές που είχαν εγκριθεί από τον Μάρτιο του 2019. Έχουν γίνει 80-100 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά είναι τέτοια η κακή διαχείριση (μετακινήσεις από χειρουργεία σε μονάδες, από μονάδες σε γραφεία, κτλ.) που αυτή την στιγμή οι χειρουργικές κλινικές έχουν ξεμείνει από νοσηλευτικό προσωπικό. Τα χειρουργεία είναι σχεδόν άδεια, όταν θα πρέπει από την Δευτέρα να ξεκινήσουν να μπαίνουν σε μια «κανονικότητα». Μιλάμε για 3.500 προσλήψεις, αλλά αν τις «σπάσουμε», στην Α΄ Υγειονομική Περιφέρεια που είναι όλα τα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου, είναι μόνο 163 οι προσλήψεις γιατρών και μάλιστα επικουρικών, όχι μόνιμων. Μόνο εμείς στον Ευαγγελισμό έχουμε τόσες κενές θέσεις, όχι όλα τα μεγάλα νοσοκομεία. Τα νούμερα που δίνει ο υπουργός και είναι ελάχιστα και αφορούν εγκεκριμένες προσλήψεις, όχι προσλήψεις που έχουν μπει στα νοσοκομεία.

Για τις φωτογραφίες Κικίλια-Χατζηδάκη μπροστά στις 8 εκατ. μάσκες που ήρθαν από την Κίνα, η ίδια σημείωσε ότι υλικά προστασίας πλέον έχουμε, ο Ευαγγελισμός έχει μεν 38.000 χάρτινες μάσκες, αλλά ούτε μία δεν είναι από την Κίνα. Είναι από δωρεά εταιρείας ενέργειας. Ούτε αντισηπτικά έχει πέραν των δωρεών. Θέλω να ενημερώσω τον Β. Κικίλια ότι εμείς στον Ευαγγελισμό έχουμε σεντόνια και σαπούνια γιατί τα έχει φέρει ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω πόσο τιμητικό είναι γι` αυτόν...

Ανέφερε επίσης στην χτεσινή του συνέντευξη τις υπεράριθμες υπερωρίες γιατρών, αλλά αυτές δεν έχουν πληρωθεί για τουλάχιστον έξι μήνες, κάτι τραγικό, όταν συνήθως η καθυστέρηση δεν ξεπερνούσε τον ενάμισι μήνα, κατέληξε η κα Καρυστινάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)