to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:29 | 18.02.2022

Πολιτική

Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τον ΕΦΚΑ επαναφέρει αναχρονιστικές μεθόδους τακτοποίησης γαλάζιων παιδιών

Μέλη της ομάδας εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου επισκέφθηκαν τη Γ’ τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ, στον Εσταυρωμένο, με σκοπό την ενημέρωση των υπαλλήλων για το αναχρονιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο ψηφίστηκε χθες, με τη στήριξη φυσικά μόνο των κυβερνητικών βουλευτών.


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συνομίλησαν με υπαλλήλους του Φορέα, διαπιστώνοντας για ακόμα μια φορά την απογοήτευση που επικρατεί ως προς τις χιλιάδες εκκρεμότητες σε συνταξιοδοτικές υποθέσεις, υποθέσεις παροχών ασθενείας, της απαξίωσης του ελεγκτικού μηχανισμού. Ο θιασάρχης κ. Χατζηδάκης προσπαθεί να πείσει τους ασφαλισμένους, ότι όλα θα λυθούν με την πρόσληψη 256 γενικών διευθυντών και διευθυντών, οι οποίοι θα αμείβονται με 5 και 6 φορές μεγαλύτερο μισθό από αυτόν του μέσου υπαλλήλου, αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, στο οποίο θα επενδύσει για ένα καλύτερο μέλλον του Φορέα.

Δεν απαντάει ωστόσο ο κ. Χατζηδάκης γιατί ο φορολογούμενος πρέπει να χρυσοπληρώσει 256 στελέχη του ιδιωτικού τομέα, αφού ήδη πανηγυρίζει για την υποτιθέμενη μείωση των εκκρεμών συντάξεων.

Δυστυχώς για τον κ. Χατζηδάκη και για τον εντολέα πρωθυπουργό του, ο εκσυγχρονισμός του ΕΦΚΑ, περιορίζεται μόνο στην τακτοποίηση γαλάζιων ημετέρων, οι οποίοι πέρα από το γεγονός ότι θα αμείβονται με υπέρογκες για την εποχή αμοιβές, θα έχουν το ακαταλόγιστο στην διαχείριση προμηθειών και της δημόσιας περιουσίας. Καμία μέριμνα για εκσυγχρονισμό του πλαισίου εργασίας των υπαλλήλων, του εξοπλισμού, της εκπαίδευσής τους. Καμία μέριμνα για βελτίωση της εξυπηρέτησης του ασφαλισμένου, που βλέπει τους κόπους μιας ζωής να μην αναγνωρίζονται από το κράτος.

Στηρίζουμε τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, οι οποίοι αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις και το φιλότιμο, χωρίς την απαιτούμενη υποστήριξη από την πολιτική ηγεσία, πετυχαίνοντας πολλές φορές το αδύνατο.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε συμπαραστάτες στην δύσκολη προσπάθεια που κάνουν, με στόχο πάντα την διάσωση της εργασιακής τους αξιοπρέπειας και με στόχο την σωστή εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου.

tags: ΕΦΚΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)