to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 08.02.2017

Κοινωνία

Το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη βδομάδα

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή, ενώ μέσα στο Μάρτιο θα κατατεθεί προς ψήφιση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Το προσχέδιο του νόμου είναι έτοιμο και μέσα στη μέρα θα περάσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους και να προχωρήσει η διαδικασία. Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει ότι μέσα στην άνοιξη θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νομοσχεδίου.

Στόχος του υπουργείου είναι να καλύψει μια από τις μεγαλύτερες απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας, να αντιμετωπιστεί δηλαδή το πρόβλημα της εγκατάλειψης των παιδιών στα νοσοκομεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη μετακινήθηκαν τα πρώτα παιδιά από τα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα» στον νέο χώρο που δημιουργήθηκε στην Πεντέλη και λειτουργεί ως κέντρο βραχείας φιλοξενίας των παιδιών που προορίζονται για υιοθεσία. Πρόθεση του υπουργείου είναι να μην υπάρχουν παιδιά που θα μένουν στον χώρο φιλοξενίας για περισσότερους από 6 μήνες μέχρι να πάνε σε αναδοχή.

Το προσωπικό που θα στελεχώσει αυτό το κέντρο, θα είναι απόλυτα εξειδικευμένο και θα προσφέρει φροντίδα στα παιδιά που θα φιλοξενούνται στο κέντρο.

Η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί με τη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, τα οποία θα προσφέρουν το δικό τους προσωπικό στο κέντρο φροντίδας.

Στα μελλοντικά σχέδια του υπουργείου, είναι η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, πράγμα που θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των κέντρων κοινωνικής πρόνοιας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)