to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 27.07.2021

Πολιτική

Νομοσχέδιο για επικουρική ασφάλιση: Υπονομεύουν ακόμα και την ακρόαση των φορέων

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού κατέθεσε στη Βουλή νύχτα και μέσα στο κατακαλόκαιρο το σχέδιο νόμου που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, επισπεύδει τη συζήτηση και την ακρόαση των φορέων μία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή», σημειώνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις αναπόφευκτες κοινωνικές αντιδράσεις


Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εισηγήτρια από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επί του σχεδίου νόμου για την Επικουρική Ασφάλιση, τονίζει συγκεκριμένα αποκαλύπτοντας την κυβερνητική μεθόδευση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού κατέθεσε στη Βουλή νύχτα και μέσα στο κατακαλόκαιρο το σχέδιο νόμου που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, επισπεύδει τη συζήτηση και την ακρόαση των φορέων μία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή. Είναι προφανές ότι επιδιώκει την υποβάθμιση της ακρόασης των φορέων και συνολικά της κοινοβουλευτικής συζήτησης στην προσπάθειά της να αποφύγει τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Από την πλευρά μας, ζητήσαμε να αποσυρθεί αυτό το αντικοινωνικό σχέδιο νόμου που αναιρεί τον δημόσιο διανεμητικό χαρακτήρα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και την αλληλεγγύη των γενεών προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, και αποτελεί μετά τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη το επόμενο μεγάλο χτύπημα στην κοινωνική πλειοψηφία.

Καταγγείλαμε επίσης την κυβερνητική μεθόδευση που προσβάλλει και υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία. Καμία όμως μεθόδευση δεν θα αποτρέψει την έκφραση της κοινωνικής αντίθεσης στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιδιώξεις. Όπως εξάλλου έγινε φανερό σήμερα, στην πρώτη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η κυβέρνηση απομονώθηκε, καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν απέναντι.

Την ίδια απομόνωση και αποδοκιμασία θα εισπράξει από τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και  τους νέους, και συνολικά από την κοινωνία για ένα σχέδιο νόμου που πλήττει τους σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους καθιστώντας αβέβαιες και επισφαλείς τις συντάξεις.

Πλήττει τους νέους που οι εισφορές τους γίνονται αντικείμενο ρίσκου και κερδοσκοπίας. Πλήττει συνολικά τους φορολογούμενους που θα πληρώσουν τελικά το υπέρογκο κόστος μετάβασης που υπερβαίνει τα 70 δις, επιβαρύνει το δημόσιο χρέος κατά 49% και υποθηκεύει το μέλλον της οικονομίας και της χώρας.»

Το βίντεο όπου η Μαριλία Ξενογιαννακοπούλου υποστηρίζει το αίτημα απόσυρσης του νομοσχεδίου:

Και η εισήγησή της στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επί του ίδιου νομοσχεδίου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)