to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 23.09.2019

Κοινωνία

«Νόμος και τάξη» για τους αδύναμους: Αστυνομική επιχείρηση στο πρώην 5ο Λύκειο στα Εξάρχεια

Αστυνομική επιχείρηση στο παλιό σχολείο στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά στο οποίο είχαν βρει στέγη μετανάστες και πρόσφυγες.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 143 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες, έχουν καταμετρηθεί έως τώρα στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων, κοντά στο Κολωνάκι. Από το σύνολο των προσφύγων οι 56 είναι ανήλικοι.

>>ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Προσαγωγή φωτορεπόρτερ κατά την εκκένωση της κατάληψης στα Εξάρχεια

Από αυτούς που βρέθηκαν στο κτίριο οι 10 κρατούνται για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι μεταφέρονται στη δομή φιλοξενίας της Κορίνθου και αργότερα θα οδηγηθούν σε άλλες δομές.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνεται έλεγχος και για ναρκωτικά, χωρίς να έχει βρεθεί, όμως, κάτι.

Ο Μάριος Λώλος κατέγραψε τη βαναυσότητα με τον φακό του:

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Η αλληλεγγύη δεν εκκενώνεται - Οι πρόσφυγες δεν είναι μόνοι τους

Όπως αναφέρει το Τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του:

«Αυτή τη φορά για το νέο διωγμό των προσφυγικών οικογενειών, κατά την εκκένωση του σχολείου επί των οδών Μερλιέ και Πρασσά δεν υπήρχε καν το πρόσχημα των «απελπισμένων» ιδιοκτητών.

Γιατί εδώ το κτίριο δεν είναι ιδιωτικό. Είναι κρατικό. Είναι ιδιοκτησία, όμως, αυτού του βαθιά συντηρητικού, ξενοφοβικού, ρατσιστικού κράτους, που επιθυμεί να θωρακίσει ο κύριος Μητσοτάκης και το κόμμα του, από τους κινδύνους εξανθρωπισμού, που διέτρεξε στα πέντε περίπου χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τραβήχτηκαν και οι σχετικές αποκλειστικές φωτογραφίες από την ΕΛΑΣ. Για μια ακόμα φορά, όμως, τους εκθέτουν. Γιατί παρά τις λεζάντες του κίτρινου Τύπου, τα ψέματα και τις υπερβολές που τις συνοδεύουν, δεν μπορούν να κρύψουν το άρωμα και την εικόνα της θαλπωρής, της αλληλεγγύης, των πολλών χρωμάτων, που υπήρχαν εκεί. Μια εικόνα ακριβώς αντίθετη από την άθλια ζωή μέσα στις αφιλόξενες σκηνές της Νέας Καβάλας, της Κορίνθου και του Κουτσόχερου, για παράδειγμα, που χθες έκαιγαν και αύριο θα παγώνουν τα όνειρα και τις ελπίδες των προσφύγων.

Σήμερα μάλιστα, χάριν του αποκλειστικού ελέγχου της εικόνας, η ΕΛΑΣ συνέλαβε και τον φωτορεπόρτερ συνεργάτη της εφημερίδας Συντακτών και άλλων Μέσων, Αλέξανδρο Σταματίου. Τον συνέλαβε, κατά τραγική σύμπτωση, λίγα μέτρα από το σημείο που πολύ πρόσφατα δέχτηκε βάναυση επίθεση και τραυματισμό από ακροδεξιούς τραμπούκους.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του.

Οι βάναυσες πρακτικές της θαυμαστών του Όρμπαν και του Σαλβίνι, θα βρουν απάντηση από την κοινωνία της αλληλεγγύης. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)