to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 29.03.2014

Διεθνή

Νόμιμοι οι γάμοι μεταξύ ομοφύλων σε Αγγλία και Ουαλία

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον ο γάμος μεταξύ ομοφύλων σε Αγγλία και Ουαλία. Η νέα νομοθεσία τέθηκε σε ισχύ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και αρκετά ζευγάρια έσπευσαν να επισημοποιήσουν το δεσμό τους.


Ακτιβιστές υπέρ του γάμου ομοφύλων δηλώνουν ότι πλέον τα γκέι ζευγάρια δεν θα νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Από το 2005 και μέχρι πρότινος μπορούσαν να συνάπτουν μόνο σύμφωνα συμβίωσης που όμως δημιουργούσαν το αίσθημα της διάκρισης.

Ο Άντριου και ο Νιλ μίλησαν στο euronews για την εμπειρία τους και τις αλλαγές που ενδεχομένως θα φέρει στη ζωή τους ο γάμος τους. Όπως τόνισαν, αισθάνονται δικαιωμένοι, επειδή η δέσμευση που υπάρχει μεταξύ τους πλέον φέρει και τη «βούλα» του νόμου. Πάντως, μας δήλωσαν, δεν περιμένουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, ευχόμενοι παράλληλα να είναι για πάντα μαζί.

Παρά το διχασμό που προκάλεσε στο Συντηρητικό Κόμμα, ο Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να στερείται το δικαίωμα στο γάμο εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού. «Στη Βρετανία δεν θα έχει πλέον σημασία αν είσαι ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος. Το κράτος αναγνωρίζει ως ίσο το δεσμό σου», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Έρευνες πάντως κατέδειξαν τον σκεπτικισμό των Βρετανών έναντι της νέας νομοθεσίας.

Από το Μπράιτον, η ανταποκρίτρια του euronews Έμιλι Ντέξτερ μεταδίδει:
«Σκηνές χαράς, ενθουσιασμού και απίστευτων συναισθημάτων διαδραματίστηκαν εδώ στο Royal Pavilion του Μπράιτον, όπου μετά τα μεσάνυχτα γράφτηκε ιστορία, με τους Νιλ Άλαρντ και Άντριου Γουέιλ να γίνονται το πρώτο ζευγάρι ομοφύλων της πόλης που παντρεύεται. Πολλοί ακόμη γάμοι ομοφύλων αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη χώρα τις επόμενες ώρες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)