to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:50 | 18.08.2017

Διεθνή

¡No pasarán!: Αναχαιτίστηκε από αντιφασίστες απόπειρα ακροδεξιάς εκμετάλλευσης της επίθεσης στη Βαρκελώνη (βίντεο)

Μία μέρα μετά την επίθεση εργατικές συλλογικότητες και πολιτικές κινήσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου διακηρύσσουν την αντίθεσή τους στην στρατιωτικοποίηση της πόλης ενώ διατρανώνουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες


Συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών, που προσπαθούν να αντλήσουν πολιτική υπεραξία από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, και αντιφασιστών ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής στην καταλανική πρωτεύουσα.

Η ακροδεξιά οργάνωση La Falange κάλεσε σε συγκέντρωση κοντά στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100, κατηγορώντας τις «πολιτικές της πολυπολιτισμικότητας» καθώς και τους μετανάστες.

Οι αριστερές ομάδες της Καταλονίας Arran και Endavant κάλεσαν σε αντισυγκέντρωση ενάντια στους ακροδεξιούς, ενώ πραγματοποίησαν διαδήλωση προς το σημείο της επίθεσης.

Οι δύο συγκεντρώσεις συναντήθηκαν και σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών από τις δύο ομάδες, που ωστόσο δεν γενικεύτηκαν.

Η Βαρκελώνη αποτελεί πόλη με μακρά ιστορία εργατικών και αντιφασιστικών αγώνων, ενώ υπήρξε προπύργιο των Δημοκρατικών, των κομμουνιστών και των αναρχικών κατά τον ισπανικό εμφύλιο.

Ήδη μία μέρα μετά την επίθεση εργατικές συλλογικότητες και πολιτικές κινήσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου διακηρύσσουν την αντίθεσή τους στην στρατιωτικοποίηση της πόλης ενώ διατρανώνουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες.

Η ιστορική Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT) της Καταλονίας, σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «θα παλέψουμε λοιπόν, για να μην γίνει αυτό το τραγικό γεγονός αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις διάφορες κυβερνήσεις προκειμένου να σκληρήνουν περισσότερο τον ποινικό κώδικα με δικαιολογία τον ‘’πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία’’ και να αυξήσουν την καταστολή και τη στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητάς μας», ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη της «στα θύματα της επίθεσης, μια αλληλεγγύη όμως «που επεκτείνεται σε όλα τα θύματα που έχουν δεχθεί επίθεση από ένοπλες ομάδες και στρατούς, σε κάθε γωνιά του κόσμου, όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε άλλη μέρα του χρόνου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)