to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

No happy no family...

Η πυρπόληση της δομής αλληλεγγύης με την εύγλωττη ονομασία “One happy family”, στη Λέσβο, είναι ενδεικτική


Πλέον, με ραγδαίους ρυθμούς η χώρα που μέχρι πριν από ένα χρόνο έδινε μαθήματα ανθρωπιστικής αντιμετώπισης, με όρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, υπερβαίνοντας σοβαρές δυσκολίες, σήμερα έχει μετατραπεί σε χώρο όπου “αγανακτισμένοι” πολίτες επιτίθενται σε μέλη ΜΚΟ στα νησιά και ένοπλοι “συνδράμουν” το στρατό στον Έβρο.

Πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει στην πράξη ότι είναι ένα οικονομικά νεοφιλελεύθερη και κοινωνικά επικίνδυνα εθνικιστική και ξενοφοβική. Μιλάμε για κυβέρνηση που αντί για άλλη στρατηγική, επενδύει στο φόβο. Μια κυβέρνηση που θέλει τη χώρα περίκλειστη, με κέντρα μεταναστών – φυλακές, ακόμη και σε ξερονήσια. Μια κυβέρνηση που τιμωρεί όσους αποκτούν άσυλο, λέγοντας ότι θα κόψει επιδόματα σε όσους λαμβάνουν το καθεστώς ασύλου, “γιατί πρέπει να τα καταφέρουν μόνοι τους”, να βρουν δηλαδή δουλειά μέσα σε έναν μήνα (!) : τι κι αν παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, καθώς τα επιδόματα δεν τα παρέχει η ελληνική κυβέρνηση αλλά ο ΟΗΕ και η ΕΕ; Το παν είναι να περάσει το μήνυμα: “είμαστε κατά των ξένων εισβολέων”.

Ένα μήνυμα που ανοίγει την πόρτα σε κάθε είδους φραστική αλλά, δυστυχώς, και έμπρακτη ακρότητα. Ένα μήνυμα που διχάζει βαθιά την κοινωνία, καθιστώντας την κυβέρνηση των δήθεν “αρίστων”, εθνικά καταστροφική. Γιατί δεν είναι μόνο η σπορά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Είναι και η α λα καρτ χρήση του διεθνούς δικαίου που πλέον γίνεται, από τον Μητσοτάκη, τον “δεδομένο” και “προβλέψιμο” σύμμαχο ας μην ξεχνάμε, “λάστιχο”: όταν συμφέρει, η κυβέρνησή του το επικαλείται, όταν δεν “βολεύει”, το... ξεχνάει!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)