to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:16 | 26.07.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Ν. Κανάκης: Επιτακτική η ανάγκη στέγασης των προσφύγων

Για τις απάνθρωπες συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως και την επιτακτική ανάγκη στέγασής τους, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλειά τους, μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Σαββόπουλο, ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου», Νικήτας Κανάκης.


Όπως είπε ο κ. Κανάκης, οι περίπου 600 άνθρωποι που έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως, πάσχουν από τη λεγόμενη νόσο του πρόσφυγα, είναι δηλαδή πολύ ταλαιπωρημένοι, ζώντας σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες για πολύ καιρό. 

Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τα παιδιά, που αφυδατώνονται πολύ γρήγορα, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν προκαλούν αλλοιώσεις στα τρόφιμα, με αποτέλεσμα πολλοί να αντιμετωπίζουν και γαστρεντερικά προβλήματα. 

Ο πρόεδρος της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» στην Ελλάδα επισήμανε ότι οι πρόσφυγες, οι οποίοι ζουν πραγματικά ως άστεγοι, βρίσκονται αντιμέτωποι και με ζητήματα ασφάλειας.

«Στο Πεδίο του Άρεως είναι οι πιο φτωχοί και πιο ευάλωτοι από τους πρόσφυγες. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τη στέγαση αυτών των ανθρώπων», τόνισε ο κ. Κανάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι για αυτή την κατάσταση πολύ μεγάλη είναι και η ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί δεν έχουν ακόμα δοθεί τα χρήματα από το ταμείο Προσφύγων, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας για την κάλυψη των αναγκών.  

«Πρέπει να σχεδιάσουμε με τέτοιο τρόπο τις δομές, που να μη μοιάζουν με στρατόπεδα. Να δημιουργηθεί ένα κέντρο στην Αττική που να έχει τα στοιχειώδη, ώστε οι άνθρωποι να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια», είπε ο κ. Κανάκης, σημειώνοντας ότι «αξίζει ένα μπράβο σε συλλογικότητες, πολίτες και πρωτοβουλίες, που σε αυτές τις συνθήκες στηρίζουν τους πρόσφυγες». 

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)