to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 17.08.2020

Πολιτική

Νίνα Κασιμάτη: Το μπλόκο της Κοκκινιάς είναι η υπόμνηση της Ιστορίας στην ανάγκη των καιρών για εθνικούς κοινωνικούς αγώνες

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας είναι υπόθεση συλλογικής αντιστασιακής συνείδησης και προϋπόθεση για μια διαφορετική κοινωνική προοπτική του λαού μας τονίζει σε δήλωση της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασσιμάτι για τα 76 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς


Αναλυτικά η δήλωση της Βουλευτού Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ για την 76η επέτειο από το Μπλόκο της Κοκκινιάς στις 17 Αυγούστου 1944.

Η ιστορία του έθνους μας είναι μπολιασμένη από τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική προκοπή, και στεφανώθηκε με αγκάθια και το αίμα του. Το Μπλόκο της Κοκκινιάς, από τους Γερμανούς στους Έλληνες πατριώτες, κομμουνιστές, αγωνιστές την 17η Αυγούστου 1944, με τη συνεργασία δωσιλόγων και λαμβάνοντας χώρα στην «κόκκινη» προσφυγομάνα πόλη Ποντίων, Μικρασιατών και Αρμενίων, συμπυκνώνει την τραγικότητα των ελληνικών ολοκαυτωμάτων του 20ου αιώνα.

Σήμερα, 76 χρόνια μετά και την ώρα που εξαπολύονται απειλές από τους συνεχιστές των μαζικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας των αρχών του 20ου αιώνα και του επιτήδειου ουδέτερου κράτους τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Τουρκία – όταν ο ελληνικός λαός αντιστεκόταν ηρωικά για το θάνατο του φασισμού ενάντια στη ναζιστική Γερμανία – η απάντηση έρχεται από την Ιστορία εις επήκοον όλων.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας είναι υπόθεση συλλογικής αντιστασιακής συνείδησης και προϋπόθεση για μια διαφορετική κοινωνική προοπτική του λαού μας. Αυτό είναι το δίδαγμα της Ιστορίας και η υπόμνηση της θυσίας των αγωνιστών του Μπλόκου στις ανάγκες των καιρών.

Τιμή και δόξα στους πεσόντες του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)