to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 12.12.2019

Πολιτική

Νίνα Κασιμάτη: Αυτονόητη η συγνώμη μου, η ΝΔ επιχειρεί χυδαίο αντιπερισπασμό

«Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες»: Απάντηση της Νίνας Κασιμάτη στις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας για επίμαχη ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης,


«Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη», τονίζει η Νίνα Κασιμάτη και προσθέτει: «Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς».

Και η Νίνα Κασιμάτη επισημαίνει:

«Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην "αναγκαστικότητα του ξύλου" μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους».

Aπειλούν με μήνυση και αγωγές (!) συνδικαλιστές αστυνομικοί

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, επισκέφθηκε σήμερα (Πέμπτη) αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους, Βασίλη Καπερνάρο και Εβίτα Βαρελά, «προκειμένου να ενημερώσουν για τις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, σε βάρος των αστυνομικών».

   Οι συνδικαλιστές γνωστοποίησαν στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την πρόθεση τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της Ν. Κασιμάτη, αλλά και αγωγές.

 Γραφικότητες και στοχοποίηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ

  Ακόμη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι συνδικαλιστές επισήμαναν ότι σκοπός των δηλώσεων της Ν. Κασιμάτη, ήταν η στοχοποίηση των αστυνομικών οργάνων.

   Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, επισήμανε ότι για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών και έκανε έκκληση στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικές εκφράσεις.

   Από την πλευρά της, η Εβίτα Βαρελά επισήμανε ότι οι δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν στοχοποίηση του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με... «ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

    «Δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η φρασεολογία του περιθωρίου από τους θεσμούς» είπε ο πρόεδρος των Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας και προσέθεσε ότι «οφείλουν οι αρμόδιοι να βάλουν στη θέση της την κυρία βουλευτή και όποιον άλλον προβαίνει σε έκνομες ενέργειας».

   Τέλος, ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε: «Καλούμε την κυρία βουλευτή να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς νεκρών συναδέλφων μας και να πει το ίδιο "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι"».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)