to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 27.09.2017

Πολιτική

Νίκος Βούτσης: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιστρέψουν στην πολιτική και να αφήσουν τη μικροπολιτική

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, φιλοξενήθηκε το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ», με τη Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου.


Κληθείς να σχολιάσει -μεταξύ άλλων- τα πυρά που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία εναντίον των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τα οποία και κατηγορεί για συμπαιγνία, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η επίθεση αυτή γίνεται επειδή ουσιαστικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσπαθεί να κρύψει την έλλειψη θέσης για δύο βασικά θέματα της επικαιρότητας του τελευταίου διαστήματος.

Συγκεκριμένα, ο Προέδρος της Βουλής ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Οι αιτιάσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν είναι ειλικρινείς, διότι όπως είδαμε στην πρώτη συζήτηση που έγινε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, υπήρχε μια διχογνωμία ανάμεσα στους ίδιους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Εγώ πιστεύω ότι και για το ζήτημα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε σχέση με τα σωματεία στη Θράκη και για το ζήτημα «ταυτότητας φύλου», η Νέα Δημοκρατία επικαλούμενη την αρχική διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περισσότερο θέλησε να κερδίσει χρόνο μέχρι να διευκρινίσει η ίδια τη δική της άποψη. Σας επισημαίνω ότι και για τα δύο θέματα δεν έχει πει τη δική της άποψη, κρύβεται πίσω από το ότι δεν τα είχαν βρει ακόμα στην Κυβέρνηση. Ενώ το ίδιο δεν ισχύει για το Ποτάμι ή για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκφράσει μια θέση.

Ακούγοντας στο ρεπορτάζ σας την ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη, θεωρώ πως η Νέα Δημοκρατία πολύ καθυστερημένα, αλλά το κάνει, φαίνεται πως αισθάνεται την ανάγκη να στραφεί στην πολιτική και αποστρέφεται ενδεχομένως την παραπολιτική και την μικροπολιτική. Θα ήλπιζα και θα ευχόμουν το ίδιο και για τον ενδιάμεσο χώρο, τον λεγόμενο κεντρώο. Παρότι οι ελπίδες μου καθημερινά μειώνονται, εξαιτίας του ότι επί μήνες ασχολούνται με οργανωτικά ή προσωπικά ή ηγετικά ζητήματα, χωρίς να έχουν μπει στη διαδικασία της καθαυτής πολιτικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)