to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 16.12.2022

Πολιτική

Νίκος Ρωμανός: Τον Γενάρη δεν θα είναι πρόωρες οι εκλογές

Άρχισαν από τη ΝΔ να στρώνουν τον δρόμο για τις κάλπες, σε μια προσπάθεια να προλάβουν την αυξανόμενη φθορά της κυβέρνησης


φωτ. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών με την άφιξη του νέου έτους, άφησε ορθάνοιχτο ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δείχνοντας ότι από το κυβερνών κόμμα αρχίζουν πλέον ανοιχτά να στρώνουν τον δρόμο για τις κάλπες, σε μια προσπάθεια να προλάβουν την αυξανόμενη φθορά της κυβέρνησης που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, ύστερα από το σκάνδαλο των υποκλοπών, την κρίση ακρίβειας που δοκιμάζει τα νοικοκυριά, αλλά και τη νέα υπόθεση με τη Μαρία Σπυράκη.

«Θεωρώ ότι από το νέο έτος πια σταματά το να είναι πρόωρες, με την έννοια ότι πλέον είναι το εκλογικό έτος» είπε συγκεκριμένα για τις εθνικές εκλογές. «Το απώτατο συνταγματικό όριο είναι το καλοκαίρι του νέου έτους. Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι γιατί έχεις τρεις βδομάδες προεκλογική περίοδο, μια βδομάδα τουλάχιστον διερευνητικές και άλλες τρεις εβδομάδες προεκλογική για τις δεύτερες. Άρα αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογιστεί στον χρόνο των εκλογών, τον οποίο προφανώς θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Σταματούν να είναι πρόωρες από το νέο έτος και μετά. Τώρα το αν θα γίνουν την άνοιξη λίγο νωρίτερα, λίγο αργότερα, είναι κάτι που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, απέφυγε να αποκλείσει ακόμη και το σενάριο για τις Κυριακές 22-29 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας μεν ότι δεν είναι το επικρατέστερο, αλλά επαναλαμβάνοντας ότι σε κάθε περίπτωση η χώρα βρίσκεται πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές, οι οποίες στο εξής παύουν να είναι πρόωρες.

«Συνυπολογίζοντας κυρίως τους παράγοντες που έχουν να κάνουν με τη βόμβα της απλής αναλογικής, η οποία πρέπει να απενεργοποιηθεί με έναν τρόπο που δεν θα δημιουργήσει ζημιά στη χώρα, νομίζω ότι είναι ο βασικός παράγοντας βάσει του οποίου θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των εκλογών» υποστήριξε ο Ν. Ρωμανός.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)