to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 04.10.2021

Πολιτική

Νίκος Παππάς: «Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι έχει πρόγραμμα που διευρύνει τις ανισότητες»

«Ο Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές» εκτίμησε ο βουλευτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Η κυβέρνηση εκφράζει έναν ετεροχρονισμένο ακραίο νεοφιλελευθερισμό ο όποιος πάει χέρι-χέρι με θεσμικές πρωτοβουλίες που θέλουν να αποκλείσουν τις προοπτικές της κοινωνίας», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο βουλευτής Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. «Η Αριστερά μπορεί να ανατρέψει τις αρνητικές πτυχές αυτής της πολιτικής».

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων. Από την εκπαίδευση και τις ρητές αναφορές ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι, μέχρι την οικονομία, όπου έχουμε το ξεχείλωμα οποιασδήποτε ρύθμισης προστασίας της εργασίας και της συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται στην αγορά να συρρικνώσει την οικονομική δραστηριότητα.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης σηματοδότησε μία τομή στις πολιτικές εξελίξεις για τρεις  λόγους. Πρώτον γιατί ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα που να απαντά στις ανάγκες των πολιτών. Δεύτερον, γιατί παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση από την επερχόμενη κάλπη η οποία θα γίνει με απλή αναλογική. Τρίτον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε με την προγραμματική υπερπροσπάθεια που έχει γίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Από τα προγράμματα “Μένουμε όρθιοι 1 και 2”, το πρόγραμμα που εκπονήθηκε από τον Γιώργο Σταθάκη και τα τομεακά προγράμματα που παρουσιάσαμε. Αυτή η προγραμματική υπερπροσπάθεια παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, με τρόπο εξαιρετικά πειστικό απο τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό σήμανε την πολυεπίπεδη αντεπίθεση μας. Σήμανε το μήνυμα της αλλαγής, το οποίο πυκνώνει. Εμείς οφείλουμε να επιταχύνουμε την πορεία διεύρυνσης και ανασυγκρότησης του κόμματος μας σε μία ισχυρή αριστερή παράταξη που θα είναι ο κορμός μιας αυριανής προοδευτικής διακυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρούμε τα αναγκαία κοινωνικά στηρίγματα έτσι ώστε να χτίσουμε ένα ισχυρό κόμμα, στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση, στην κοινωνία των πολιτών και στην νεολαία την οποία οι κυβερνώντες τρέμουν. Είναι ιστορικό μας χρέος να ανταποκριθούμε».
 

Ή με τους Ναζί ή με το αντιφασιστικό μέτωπο

«Η εμφάνιση παρακρατικών ακροδεξιών νεοφασιστικών ομάδων και κυρίως η ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση και η άθλια προπαγάνδα της περί θεωρίας των δύο άκρων, είναι εξαιρετικά ανησυχητικά φαινόμενα. Ή είσαι με τους Ναζί και τους καλύπτεις ξεπλένοντάς τους αποκαλώντας τους ταραχοποιούς, ή είσαι σταθερά και απαρέγκλιτα με το αντιφασιστικό μέτωπο. Εμείς γνωρίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή δούλεψε για να καταστείλει το κίνημα των αγανακτισμένων.  Ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε μία ιστορική παράταξη που έχει συσσωρεύσει εμπειρία αλλά και δυνάμεις να αναχαιτίσει το ακροδεξιό φαινόμενο και να αναδείξει το ρόλο των κυβερνητικών στελεχών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)