to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:33 | 06.10.2022

Πολιτική

Νίκος Παππάς: Το ΣτΕ κατέρριψε τα σχέδια Μητσοτάκη - Καραμανλή για ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ και του νερού-Νέα ήττα για τη Ν.Δ

Μεγάλη χαρακτηρίζει τη νίκη των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της κοινωνίας, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από την απόφαση του Δ' Τμήματος του ΣτΕ που βάζει φρένο στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τη λειτουργία, συντήρηση και διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος


Σε δήλωση προχώρησε ο Νίκος Παππάς, τομεάρχηςΥποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, σχετικά με την απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ που μπλοκάρει τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τη λειτουργία, συντήρηση και διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ). 

Το ΣτΕ κατέρριψε τα σχέδια Μητσοτάκη και Καραμανλή για ιδιωτικοποίηση του νερού.

Αναφέρει ο κ. Παππάς, πως «το Δ’ Τμήμα του Δικαστηρίου, αναφέρει ο κ. Παππάς, ακύρωσε όλες τις αποφάσεις σχετικά με τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ, που παραχωρεί σε ιδιώτες τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) Αττικής.

Έναν διαγωνισμό από τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αποκλείσει την ΕΥΔΑΠ.

Πρόκειται για μια ακόμα συντριπτική κυβερνητική ήττα μετά την απόφαση του ΣτΕ για απόσπαση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο και τη διπλή ακύρωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην απευθείας ανάθεση του μεταφορικού έργου στα ΚΤΕΛ.

Η νίκη των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της κοινωνίας είναι μεγάλη.

Αποσοβήθηκε το ξεπούλημα του νερού, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς, η υποβάθμιση της ποιότητάς του»

Οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν αποτύχει. Τα τελευταία 15 χρόνια 190 εταιρείες ύδρευσης στην Ευρώπη πέρασαν από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)