to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 26.06.2017

Κοινωνία

Νίκος Μαυραγάνης: Οι πολίτες να προσέλθουν να διαγράψουν κλαπέντα ή απωλεσθέντα οχήματα

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα οχήματα που έλαβαν πολίτες, των οποίων τα οχήματα είχαν κλαπεί, διευκρίνισε ότι οι εν λόγω περιπτώσεις αφορούν κυρίως περιστατικά πριν από το 2010, οπότε δημιουργήθηκε ηλεκτρονικό σύστημα στην αστυνομία για την καταχώρηση κλοπής ή απώλειας οχημάτων


Να προσέλθουν στις κατά τόπους διευθύνσεις μεταφορών και να διαγράψουν τυχόν κλαπέντα ή απωλεσθέντα οχήματά τους, αλλά και να δηλώσουν ακινησία για όσα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν πλέον, προκειμένου να τακτοποιηθεί το τοπίο γύρω από τα ανασφάλιστα οχήματα, καλεί τους πολίτες ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μαυραγάνης γνωστοποίησε ακόμη ότι έχει ζητήσει από τις ασφαλιστικές εταιρείες να κάνουν δόσεις για να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες οχημάτων και σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα εισηγηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης -στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες- να συμπληρώσει μία σχετική διάταξη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα οχήματα που έλαβαν πολίτες, των οποίων τα οχήματα είχαν κλαπεί, διευκρίνισε ότι οι εν λόγω περιπτώσεις αφορούν κυρίως περιστατικά πριν από το 2010, οπότε δημιουργήθηκε ηλεκτρονικό σύστημα στην αστυνομία για την καταχώρηση κλοπής ή απώλειας οχημάτων. Τότε, συνήθως, όπως είπε, οι πολίτες δεν πήγαιναν στην αστυνομία να παραλάβουν την οριστική βεβαίωση για την απώλεια του οχήματός τους και δεν την κατέθεταν, ως όφειλαν, στη διεύθυνση μεταφορών της περιφέρειάς τους για να κάνουν διαγραφή του οχήματός τους.

Υπογράμμισε, άλλωστε, ότι «η ψηφιοποίηση είναι το άλφα και το ωμέγα στην εποχή μας», προσθέτοντας ότι το υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες «να επιλύσει μέσα στον τελευταίο 1,5 χρόνο θέματα ψηφιοποίησης που η Ελλάδα έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)