to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:19 | 12.06.2013

Πολιτική

Νίκος Χουντής για το κλείσιμο της ΕΡΤ: «Ντροπή στην Κομισιόν και στην κυβέρνηση της τρόικα»

Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (παρουσία της Αντιπροέδρου της Κομισιόν Catherine Ashton)


Σε οργισμένο ύφος, και μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε σχέση με έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για την ελευθερία του τύπου και των μέσων ενημέρωσης σε τρίτες χώρες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντήςεπιτέθηκε τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που την κατηγόρησε ευθέως ότι έχει επιβάλλει στη χώρα μας μία fasttrack δημοκρατία όσο και στην ελληνική κυβέρνηση, ως υποχείριο της τρόικα.

Η πλήρης τοποθέτηση του Νίκου Χουντή έχει ως εξής:

«Στην έκθεση για την ελευθερία του τύπου και των ΜΜΕ στις τρίτες χώρες, διαβάζουμε: «η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διεθνές προσκήνιο εξασφαλίζεται μόνο όταν η ελευθερία του τύπου και των ΜΜΕ διαφυλάσσεται εντός της ίδιας της Ένωσης».

Κυρία Άστον, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τα γεγονότα. Χθες η ελληνική κυβέρνηση, ξαφνικά, με μια πρωτοφανή διαδικασία, έκλεισε δημόσιους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, χωρίς καμμία διαβούλευση, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Τέτοια πράγματα οι έλληνες, δεν τα είχαν δει ούτε στη δικτατορία των συνταγματαρχών, κι εμείς εδώ τώρα κάνουμε μαθήματα δημοκρατίας σε τρίτες χώρες.

Ποια δημοκρατική διαδικασία ακολουθείται; Η διαδικασία που έχει επιβάλλει η τρόικα. Είστε μέλος της τρόικα, είστε αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Με αυτές τις διαδικασίες έχει επιβληθεί στη χώρα μου μία fast-track δημοκρατία, με μια δήθεν κυβέρνηση που υπακούει στις εντολές σας.

Μετά το κύμα διαμαρτυρίας στην Ελλάδα, βγάζετε μία κατάπτυστη ανακοίνωση, ντροπή στην Κομισιόν κυρία Άστον, η οποία δικαιολογεί αυτή την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Αγαπητοί συνάδελφοι, μην ξεγελιόσαστε. Ό,τι έγινε με τα μνημόνια στην Ελλάδα, γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Ό,τι γίνεται σήμερα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Ελλάδα, θα γίνει και στις χώρες σας».

Το βίντεο με την τοποθέτηση του Νίκου Χουντή:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)