to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:05 | 02.12.2021

Πολιτική

Νίκος Φίλης: Τώρα εμποδίζουν και τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων!

«Στέλνουν τους ανασφάλιστους για να γράψουν τα φάρμακά τους, να συνωστίζονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας! Πόσο πιο τραγική μπορεί να γίνει η υγειονομική διαχείριση από αυτή την κυβέρνηση;», σημειώνει ο Νίκος Φίλης


Ο Νίκος Φίλης επισημαίνει σε ανάρτησή του:

Με τροπολογία που κατέθεσε χτες ο υπουργός Υγείας και ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, καταργείται η δυνατότητα συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας από πιστοποιημένους ιδιώτες γιατρούς, υψώνοντας σοβαρό ή και ανυπέρβλητο εμπόδιο σε μια πολύ μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας. Την πιο αδύναμη, την πιο ευάλωτη. Στέλνουν τους ανασφάλιστους για να γράψουν τα φάρμακά τους, να συνωστίζονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας! Πόσο πιο τραγική μπορεί να γίνει η υγειονομική διαχείριση από αυτή την κυβέρνηση; Κι αυτό την ίδια μέρα που ο πρωθυπουργός ανακάλυψε περιχαρής ότι «δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει μεγαλύτερη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ» και επέβαλε το πρόστιμο του 100άρικου!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει το 2016 την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, ο αριθμός των οποίων είχε εκτοξευτεί το 2011-2015 λόγω των μνημονίων: απολύσεις, ανεργία 30%, κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων. Είχαν φτάσει τότε οι ανασφάλιστοι τα δυο εκατομμύρια, αφού τα άμεσα οικονομικά «θύματα» των μνημονίων είχαν συμπαρασύρει και πολλαπλασιάσει τα μέλη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που είχαν μείνει χωρίς φάρμακα: ανήλικοι, έγκυες, άτομα με αναπηρία, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι άστεγοι και άλλοι πολλοί, ανάμεσά τους και οι πρόσφυγες.

Το Μάρτιο 2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (παρά τις αντιδράσεις των φαρμακοβιομηχάνων, που έβλεπαν έτσι τις επιστροφές τους προς το κράτος να αυξάνονται και τα κέρδη τους να μειώνονται) βελτίωσε τη ρύθμιση, επιτρέποντας τη συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων για τους ανασφάλιστους και τις λοιπές ευάλωτες ομάδες, από όλους τους πιστοποιημένους στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης γιατρούς. Λογικό: ό,τι ακριβώς ισχύει για τους ασφαλισμένους. Αλλά από σήμερα ο υπουργός Υγείας τους στέλνει ξανά στα υπερφορτωμένα νοσοκομεία, στερώντας τους στην ουσία την καθολική περίθαλψη! Στην κορύφωση ενός κύματος κορονοϊού, γνωρίζοντας ότι πολλοί θα το αποφύγουν!

Παραλογισμός, αναλγησία αλλά και σύμπλευση με τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)