to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 11.05.2021

Πολιτική

Νίκος Φίλης: Σφαγείο για την γενιά της πανδημίας η πολιτική Κεραμέως

«Ευκαιρία η πανδημία: Στο όνομα της έκτακτης κατάστασης η κυβέρνηση εφαρμόζει αντικοινωνικά μέτρα που θα παγιωθούν»


«Η μείωση του αριθμού των εισακτέων είναι στρατηγικής σημασίας για την  κυβερνητική πολιτική, βάζει μπάρες αποκλεισμού σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης», είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι η κατάργηση του οκταώρου, είναι συμπληρωματική των αλλαγών στην εκπαίδευση.

Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός Παιδείας: «Η κυβέρνηση βάζει μπάρες αποκλεισμού από το Γυμνάσιο προς το Λύκειο, σπρώχνοντας τα παιδιά στην ανήλικη εργασία μέσω της κατάρτισης, βάζει δεύτερη μπάρα μέσα στα Λύκεια με την τράπεζα θεμάτων που φέτος αναγκάστηκε να μην εφαρμόσει και τρίτη μπάρα με τον αριθμό των εισακτέων και την ελεύθερη βάση εισαγωγής όπου προβλέπεται 32.000 παιδιά λιγότερα να μπουν στο Πανεπιστήμιο».

Σχολιάζοντας την απαξιωτική αναφορά του σύμβουλου του Πρωθυπουργού, κυρίου Πατέλη για τα διδακτορικά, αλλά και το σύστημα των διαγραφών, ανέφερε: «Αντιπροσωπεύει την αντίληψη, ότι ένας που θέλει να σπουδάσει δεν συνιστά πλούτο για την κοινωνία, αλλά πρόβλημα. Με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο σφαγιάζεται η γενιά της πανδημίας, υπογράμμισε.

«Είναι ένα σχέδιο που σπρώχνει τα παιδιά εκτός δημόσιας εκπαίδευσης, ένα σκληρά ταξικό, αντικοινωνικό σχέδιο που αποκλείει μαθητές από τα Πανεπιστήμια και από το δικαίωμα στην μόρφωση».

Αναφερόμενος στην επιχειρούμενη κατάργηση του οκταώρου, σημείωσε ότι είναι συμπληρωματική των αλλαγών που προωθούνται στην Εκπαίδευση.

«Ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο στόχος της εκπαίδευσης είναι πτυχία τα οποία θα αντιστοιχούν σε μέση και ανώτερη μόρφωση, στην Ελλάδα η επίθεση γίνεται για να πάνε τα παιδιά από το γυμνάσιο στην επαγγελματική κατάρτιση, δηλαδή κατώτερου επιπέδου μόρφωση. Αυτό δείχνει το επίπεδο της ανάπτυξης που θέλουν, με κακοπληρωμένη εργασία χαμηλής απόδοσης και μια εκπαίδευση η οποία θα αντιστοιχέι σε μία οικονομία τουρισμού ή real estate.Πρόκειται για αξιοποίηση από την κυβέρνηση της πανδημίας ως ευκαιρία για να εφαρμόσει αντικοινωνικά μέτρα που θα παγιωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)