to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 29.03.2023

Πολιτική

Νίκος Φίλης: Μετά την οικονομική χρεοκοπία και τα μνημόνια η κυβέρνηση ΝΔ κατόρθωσε και τη χρεοκοπία των δημοκρατιών αξιών

Ο Νίκος Φίλης, βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Σκάι, στην εκπομπή των δημοσιογράφων Οικονόμου - Παυλόπουλου με συνομιλητή τον Κωστή Χατζηδάκη τόνισε μεταξύ άλλων «το έγκλημα των Τεμπών, συμπυκνώνει τη διπλή αξίωση για Δικαιοσύνη - Ασφάλεια, όχι μόνο γι’ αυτό καθαυτό το δυστύχημα, αλλά για το σύνολο της ζωής των πολιτών: δικαιοσύνη και ασφάλεια, στην καθημερινότητα, στην υγεία, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στην κατοχύρωση των κοινών αγαθών από την απειλή της ιδιωτικοποίησης.»


«Δικαιοσύνη και ασφάλεια συνιστούν τις δυο βασικές αξίες και αξιώσεις των Ελλήνων πολιτών για αλλαγή στη ζωή τους και την πολιτική ζωή της χώρας. Και θα κριθούν στις εκλογές.

Το έγκλημα των Τεμπών, συμπυκνώνει τη διπλή αξίωση για Δικαιοσύνη - Ασφάλεια, όχι μόνο γι’ αυτό καθαυτό το δυστύχημα, αλλά για το σύνολο της ζωής των πολιτών: δικαιοσύνη και ασφάλεια, στην καθημερινότητα, στην υγεία, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στην κατοχύρωση των κοινών αγαθών από την απειλή της ιδιωτικοποίησης.

Δικαιοσύνη και ασφάλεια που συνδυάζονται με τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατόρθωσε και αυτό: η Ελλάδα μετά την οικονομική χρεοκοπία, να αντιμετωπίζει τώρα για πρώτη φορά χρεοκοπία και στο επίπεδο των δημοκρατικών αξιών!

Αυτή τη διαπίστωση διαβάζει κανείς στις διεθνείς εκθέσεις που δημοσιεύονται τούτη την περίοδο. Χτες δημοσιεύθηκε η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας όπου καταγράφονται αυξανόμενα τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, των υποκλοπών, των βίαιων και παράνομων επαναπροωθήσεων μεταναστών και προσφύγων, της διαφθοράς και των παρεμβάσεων στον Τύπο», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Ενώ σχολίασε τη χθεσινή απάντηση του Βάλντις Ντομπρόβσκις στον Στέλιο Κούλογλου λέγοντας: «Χτες επίσης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στην Επιτροπή της Ευρωβουλής PEGA έκανε λόγο για κατάντια, για το θέμα της «κατασκοπίας» που ασκείται σε βάρος Ελλήνων πολιτών με τις παρακολουθήσεις. Πρόσθεσε ότι έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από την Ελληνική Κυβέρνηση. Θα... περιμένει!

Για παραβιάσεις της δημοκρατικής τάξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας κάνει λόγο και η ετήσια έκθεση του State Department. Να προσθέσουμε επίσης τις αποφάσεις της Ευρωβουλής για το θέμα των παράνομων επαναπροωθήσεων και της PEGA για τις υποκλοπές».

Για να καταλήξει: «Η τετραετία Μητσοτάκη έχει καταφέρει θανάσιμα πλήγματα στο κοινωνικό κράτος αλλά και στο κράτος δικαίου στη χώρα μας.

Πρέπει να φύγει πριν οι βλάβες καταστούν ανήκεστες.

Στις 21 Μαΐου μπορεί να πάρει ανάσα η Δημοκρατία στη χώρα μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)