to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:51 | 27.06.2021

Πολιτική

Νικήτας Κακλαμάνης: Κανονικά θα έπρεπε να γίνει και κούρεμα του χρέους!

«Κανονικά, θα έπρεπε να γίνει κούρεμα του χρέους», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχωρεί στο iEidiseis, υπογραμμίζοντας με νόημα: «Δυστυχώς, οι Γερμανοί δεν αλλάζουν»!


Υπέρ του κουρέματος του χρέους που δημιουργήθηκε την εποχή της πανδημίας τάσσεται ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Γερμανία για τις πολιτικές που επιβάλλει στην ΕΕ. 

Το επίμαχο σημείο εντοπίζεται αμέσως μετά την ερώτηση που έγινε στον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής, κατά τη συνέντευξή του στο iEidiseis.gr σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για το τμήμα εκείνο του κόσμου που επλήγη βαρύτατα το διάστημα της καραντίνας.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου που ακολούθησε ο Νικήτας Κακλαμάνης ρωτήθηκε εάν μία από τις σχετικές λύσεις θα ήταν και ένα πιθανό κούρεμα χρέους. Εκεί απάντησε τα εξής:

-Μήπως πρέπει να γίνει και κούρεμα χρέους;

«Κανονικά, θα έπρεπε… Ολόκληρος ο κόσμος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με την πανδημία. Σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο ήρθαν «τα πάνω-κάτω». Οι πιο αδύνατες χώρες της Ε.Ε. επλήγησαν περισσότερο, ενώ έτριξαν τα θεμέλια ακόμη και για τις ισχυρές. Και δεν μιλάω μόνο για τη Ελλάδα, η οποία έτσι κι’ αλλιώς ερχόταν από μία καταστροφική δεκαετία λόγω των μνημονίων, που της επιβλήθηκαν. Δυστυχώς, όμως, η σημερινή «γερμανική» ένωση έχει πάψει να υπηρετεί τις αρχές της αληθινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε κορωνίδα της, την αλληλεγγύη. Μόλις, πριν από μερικές μέρες, έτυχε να διαβάσω μία συνέντευξη του ανθρώπου, που θα πάρει τη θέση της κ. Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, του κ. Άρμιν Λασέτ. Μιλούσε σαν τον …Σόιμπλε. Σαν να μην έχει συμβεί πανδημία, σαν τα πάντα να κυλούν πλέον, φυσιολογικά… Δυστυχώς, οι Γερμανοί δεν αλλάζουν… Δεν είμαι υπέρ του να μη πληρώνει κάποιος τις υποχρεώσεις του αλλά δεν μπορείς να καταδικάζεις και κάποιον, όταν δεν έχει ευθύνη για κάτι, που συνέβη, όπως π.χ. με την πανδημία».

Δεν είμαι υπέρ του να μη πληρώνει κάποιος τις υποχρεώσεις του αλλά δεν μπορείς να καταδικάζεις και κάποιον, όταν δεν έχει ευθύνη για κάτι, που συνέβη, όπως π.χ. με την πανδημία

Παραθέτουμε επίσης την αμέσως προηγούμενη απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη στην ερώτηση περί «τέλους της πανδημικής περιόδου»:

-Όλα δείχνουν κ. Κακλαμάνη ότι οδεύουμε προς το τέλος της πανδημιακής περιόδου. Τι πρέπει να γίνει για το τμήμα εκείνο του κόσμου που επλήγη βαρύτατα το διάστημα της καραντίνας; Και που το μεγαλύτερο μέρος του δεν το ωφελούν άμεσα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης;

«Κύριε, Σκουρή, επί δύο χρόνια, η νυν Κυβέρνηση βρέθηκε να αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το μεταναστευτικό και οι προκλήσεις από τη Τουρκία στη μία και η πανδημία, που έπληξε ολόκληρο τον κόσμο από την άλλη. Δεν πρόλαβε, δηλαδή, να ασχοληθεί με την πιστή εφαρμογή του προεκλογικού της πλάνου. Ακόμη κι’ όταν ξεκίνησε να μειώνει τους φόρους, με τον ΕΝΦΙΑ, πρώτο-πρώτο, υποχρεώθηκε εκ των γεγονότων να αλλάξει οικονομική ρότα… Στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης όμως στήριξε, με 41 δις ευρώ τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τον απλό κόσμο. Νομίζω, ότι αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Τώρα, που η κατάσταση άρχισε να ισορροπεί με την αντιμετώπιση του ιού, η κυβέρνηση αρχίζει, να ξεδιπλώνει το πρόγραμμα της, μέσα από δύο βασικούς άξονες: Ο ένας με τα χρήματα, που εξασφάλισε μέσω του ταμείου Ανάπτυξης και ο άλλος, οι επενδύσεις. Ήδη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπεται, ότι η ανάπτυξη για τη Χώρα θα είναι 3,6% για φέτος, περίπου στο 6,2% του χρόνου και γύρω στο 4% ως το 2025. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είστε άδικος εν μέρει, όταν λέτε, ότι το μεγαλύτερο μέρος των ποσών, που θα εκταμιευθούν δεν θα διοχετευθούν στο μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων. Απλώς, μπαίνουν κανόνες, ώστε να αξιοποιηθούν σωστά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόσο σε υποδομές, όσο και σε εργατικό δυναμικό και να μη σκορπιστούν ανέμελα, όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν. Μία υγιής επιχείρηση δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας, με ικανοποιημένους εργαζόμενους. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο, για να ευδοκιμεί μία κοινωνία; Θέλω όμως, να υπογραμμίσω κάτι ακόμη κι’ αφορά στο κομμάτι της υγειονομικής κρίσης: Δεν ξέρω, αν βρισκόμαστε πράγματι στο τέλος της πανδημίας. Η γνώμη μου είναι ότι επί του παρόντος πρέπει να μάθουμε, να ζούμε με τον covid-19. (δηλ. προσοχή) και όχι χωρίς τον ιό.

Δεν ξέρω, αν βρισκόμαστε πράγματι στο τέλος της πανδημίας. Η γνώμη μου είναι ότι επί του παρόντος πρέπει να μάθουμε, να ζούμε με τον covid-19. (δηλ. προσοχή) και όχι χωρίς τον ιό

Επίσης, τονίζω και το εξής: Τώρα θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις από τη πανδημία στη ψυχική υγεία των πολιτών…»

Τώρα θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις από τη πανδημία στη ψυχική υγεία των πολιτών

Αιχμές και για τα ανοίγματα προς το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ

Στην ίδια συνέντευξη, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής στην Α΄ Αθηνών στη Νέα Δημοκρατία επίσης επανέλαβε όσα είχε πει στην προηγούμενη συνέντευξή του στο ίδιο μέσο για τα ανοίγματα προς το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ («Η πασοκολαγνεία στο βαθμό, που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία, με βρίσκει αντίθετο»), ενώ προς όσους διαδίδουν ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές: ««Τόσα ξέρουν, τόσα λένε… Για τον Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και για κάθε βουλευτή, μοναδικός κριτής είναι ένας. Ο Λαός. Εμένα, με εκλέγει επί 30 συναπτά χρόνια. Κάτι κάνω σωστά απ’ ότι φαίνεται…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)