to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 11.07.2014

πηγή: Θάρρος

Κοινωνία

Νίκη των κατοίκων - Έκανε πίσω ο Δήμος Καλαμάτας στη λειτουργία θαλάσσιου πάρκου στην παραλία της Ανάστασης

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας , που συνεδρίασε εκτάκτως στη 1 το μεσημέρι , ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας θαλάσσιου πάρκου για μικρά παιδιά , στην παραλία της Καλαμάτας μπροστά στην Εκκλησία της Ανάστασης. Η απόφαση θα εκτελεστεί άμεσα.



Νωρίτερα το πρωί , για ακόμα μια μέρα περίπου 100 πολίτες της Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στο συγκεκριμένο σημείο. Απο χθες ο ιδιώτης είχε ξεκινήσει με δύτες την κατασκευή του θαλάσσιου πάρκου και μάλιστα είχε ολοκληρώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του. Οι πολίτες περίμεναν το Δήμαρχο Καλαμάτας που τους είχε υποσχεθεί από χθες το βράδυ στο Δημοτικο Συμβούλιο , ότι θα βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο κατασκευής του πάρκου στις 11 το πρωί. Στην παραλία της Ανάστασης βρέθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι και η εισαγγελέας Καλαμάτας η οποία ενημέρωσε τους πολίτες ότι μπορούν να καταφύγουν σε μήνυση για ασφαλιστικά μέτρα. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έφτασε στην παραλία και ο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ,συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής επιτροπής Παύλο Μπουζιάνη. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους πολίτες ότι στη 1 θα συνεδρίαζε εκτάκτως η οικονομική επιτροπή με θέμα την ανάκληση της άδειας λειτουργείας του συγκεκριμένου πάρκου(όπως και τελικά έγινε). 

Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μπορεί μια παραλία με "Μπλε" σημαία με ναυαγοσώστη και με ράμπα ειδική για ΑΜΕΑ, που τόνισε οτι δεν ειναι ολοκληρωμένη , να δίνεται για χρήση σε ιδιώτη. Μάλιστα υποσχέθηκε σύντομα να λυθεί και το θέμα της πρόσβασης των ατόμων ΑμεΑ στην παραλία της Καλαμάτας. Τέλος άφησε ανοιχτό το θέμα ο ιδιώτης να χρησιμοποιήσει άλλο κομμάτι στην παραλία της Καλαμάτα κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα των πολιτών που ήταν συγκεντρωμένοι .  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)