to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:31 | 17.09.2014

Κοινωνία

Νίκη για το κίνημα μέσα στο στρατό: Καινούρια είδη στους νεοσύλλεκτους

Άλλη μια νίκη κατέγραψε στο ενεργητικό του το κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, αφού μετά από αγώνες και διαμαρτυρίες, κέρδισε να χορηγείται καινούριος ρουχισμός και όχι μεταχειρισμένος.


Με "την συλλογική διεκδίκηση, την αμφισβήτηση της βάναυσης και καταπιεστικής χακί καθημερινότητας από φαντάρους και γονείς, με τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών σας και την στήριξη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα στον στρατό", τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση της Επιτροπής και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος".

Οι δύο πρωτοβουλίες καλούν τους συναδέλφους τους να αφήσουν "το βύσμα": "Μην υποχρεώνεστε και μην φυλάτε κατουρημένες ποδιές, μην αναζητάτε ατομική λύση «στου Παραλόγου τη θητεία» μήπως και γλυτώσετε εσείς αυτό που θα φορτωθούν επιπλέον οι υπόλοιποι στρατιώτες. Δείτε τι συνέβη με τα ρούχα και τα υπόλοιπα είδη που δίνονται από τη Δευτέρα 15/9 στους νεοσύλλεκτους στα Κέντρα Κατάταξης όπου παρουσιάζεται η Σειρά Σεπτεμβρίου. Ας αρχίσουμε από τα καλά νέα που φτάνουν από τα ΚΕΝ", τονίζουν και προσθέτουν:

"Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτά που μας αναφέρουν οι συνάδελφοι από το ΚΕΤΘ Αυλώνας. Όχι μόνο δίνονται κανονικά τα προβλεπόμενα είδη, αλλά είναι όλα καινούργια μέσα σε νάυλον! Καινούργια μπουφάν, πουλόβερ, αρβύλες…

Για να εξασφαλίσει όμως το ΓΕΣ τη χορήγηση καινούργιων ειδών έπρεπε να υπάρξουν οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες των συναδέλφων προηγούμενων σειρών, όταν τους χορηγήθηκαν μεταχειρισμένα άρβυλα και ρούχα.

Φανταστείτε ότι σήμερα δίνουν καινούργια είδη ενώ ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος επιχείρησε να καταργήσει ακόμη και τη χορήγηση τους!

Έδωσαν μάχες όμως οι φαντάροι και οι γονείς. Έδωσε μάχη το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Στις δικές τους λοιπόν αγωνιστικές προσπάθειες", επισημαίνουν, "οφείλεται η χορήγηση καινούργιων ειδών.

Τώρα, αν καταγράφηκαν και αρκετά προβλήματα στα μεγέθη, μπορούμε να κάνουμε λίγο υπομονή, να δεχτούμε τις υποσχέσεις ότι άμεσα η διοίκηση θα φροντίσει να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές και ας δείξουμε κατανόηση καθώς οι Σειρές Κατάταξης Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου είναι πάντα οι πολυπληθέστερες".

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης και ο "Σπάρτακος" επισημαίνουν ότι "ζήτημα όμως παραμένει η χορήγηση μόνο ενός (1) ζευγαριού αρβυλών και η κατάργηση της παροχής αθλητικών ειδών –φόρμες και παπούτσια.

Αφενός ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΣ Μανωλάς υποχρεώνουν τους γονείς να αγοράσουν δεύτερο ζευγάρι αρβύλες που είναι απαραίτητο στις μονάδες της παραμεθορίου, αφετέρου, οι έλλειψη αθλητικών ειδών θα προκαλέσει άμεσα συνωστισμό στα ιατρεία, από λαβωμένους συναδέλφους".

Οι δύο πρωτοβουλίες απαιτούν να χορηγηθεί άμεσα "και δεύτερο ζευγάρι αρβύλες, αλλά και αθλητικά είδη.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση που δαπάνησε από το 2011 έως σήμερα 16 δισεκατομμύρια ευρώ για το ΝΑΤΟ, να παίζει παιχνίδια με την υγεία των συναδέλφων και να μετατρέπει τη θητεία σε έμμεση φορολογία της λαικής οικογένειας, φορτώνοντας της το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης".

Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους, υπογραμμίζουν ότι "μόνο με καθημερινή συνδικαλιστική δράση μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή" και εύχονται καλή και αγωνιστική θητεία", επισημαίνοντας ότι κανείς δεν είναι μόνος του: "Έχετε δύναμη. Έχετε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάθε στιγμή στο πλευρό σας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)