to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:56 | 18.03.2013

Διεθνή

Νιγηρία: Τουλάχιστον 25 νεκροί από πέντε εκρήξεις σε σταθμό λεωφορείων στο Κάνο

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πέντε εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα σε ένα σταθμό λεωφορείων στην πόλη Κάνο της βόρειας Νιγηρίας, σε μια περιοχή όπου δρα η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.


Από τις εκρήξεις καταστράφηκαν πολλά λεωφορεία στη συνοικία Σάμπον Γκάρι του Κάνο, όπου κατοικούν κυρίως μετανάστες από τον χριστιανικό νότο της χώρας. Αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όμως πιστεύεται ότι πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις κρύβεται η Μπόκο Χαράμ, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν έχει εξαπολύσει κατ' επανάληψη επιθέσεις στην πόλη.

"Έτρεξα να σωθώ και κατάφερα να βγω έξω μετά τη δεύτερη έκρηξη. Πολλοί μέσα σωριάστηκαν νεκροί. Δείτε, τα ρούχα μου είναι ποτισμένα με αίμα", είπε ένας άνδρας που βρισκόταν στο σημείο, δείχνοντας ένα αιματοβαμμένο μπλουζάκι. "Είδα τρία λεωφορεία να φλέγονται. Το ένα ήταν γεμάτο με επιβάτες και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το σταθμό", δήλωσε από την πλευρά του ένας τοπικός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Λίγη ώρα νωρίτερα, οι ισλαμιστές που κρατούν ομήρους επτά Γάλλους τουρίστες, μέλη της ίδιας οικογένειας, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο πατέρας της οικογένειας διαβάζει ένα κείμενο με το οποίο απειλούν ότι θα συνεχίσουν τις απαγωγές και τις βομβιστικές επιθέσεις αν οι αρχές του Καμερούν συνεχίσουν τις συλλήψεις των υποστηρικτών τους.

Στη βιντεοκασέτα, που παραδόθηκε σε δημοσιογράφους στη Νιγηρία, εμφανίζεται ο Γάλλος Τανγκί Μουλέν-Φουρνιέ να κάνει έκκληση στην κυβέρνηση του Καμερούν να απελευθερώσει τους υποστηρικτές της Μπόκο Χαράμ προκειμένου οι απαγωγείς να αφήσουν ελεύθερο τον ίδιο και την οικογένειά του. "Δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με το Καμερούν. Όμως, αν συλλάβετε ξανά τους άνδρες τους στο Καμερούν, θα πολλαπλασιάσουν τις απαγωγές και τις επιθέσεις" ακούγεται να λέει ο Γάλλος όμηρος.

Η αυθεντικότητα του βίντεο εξετάζεται από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)