to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νεότεροι άνθρωποι γεμίζουν τις ΜΕΘ Covid-19 στην αμερικανική ήπειρο

Οι μολύνσεις COVID-19 συνεχίζουν να εξαπλώνονται ταχέως στην Αμερική, ως αποτέλεσμα των χαλαρωμένων μέτρων πρόληψης οι ΜΕΘ γεμίζουν με νεότερους ανθρώπους, δήλωσε σήμερα η διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO).


Στη Βραζιλία, τα ποσοστά θνητότητας έχουν διπλασιαστεί μεταξύ των ασθενών ηλικίας κάτω των 39 ετών, έχουν τετραπλασιαστεί μεταξύ εκείνων στα 40 και έχουν τριπλασιαστεί για εκείνους στα 50, από τον Δεκέμβριο, είπε η Καρίσα Ετιέν.

Τα ποσοστά νοσηλειών μεταξύ εκείνων κάτω των 39 ετών έχουν αυξηθεί πάνω από 70% στη Χιλή και σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ περισσότεροι άνθρωποι στην ηλικία των 20 ετών νοσηλεύονται τώρα για Covid-19, σε σύγκριση με ανθρώπους των 70 ετών.

«Παρά το όσα μάθαμε σχετικά με αυτόν το ιό σε έναν χρόνο, οι προσπάθειές μας ελέγχου δεν είναι τόσο αυστηρές και η πρόληψη δεν είναι τόσο αποτελεσματική», τόνισε η Ετιέν κατά τη διάρκεια μιας ψηφιακής ενημέρωσης από την Ουάσινγκτον.

«Βλέπουμε τι συμβαίνει όταν αυτά τα μέτρα χαλαρώνουν: η Covid διασπείρεται, τα κρούσματα ανεβαίνουν, τα συστήματα υγείας μας υπερφορτώνονται και οι άνθρωποι πεθαίνουν», σημείωσε.

Ο Καναδάς συνεχίζει να καταγράφει σημαντική αύξηση στις μολύνσεις, σε πυκνοκατοικημένες επαρχίες, όπως το Οντάριο, όπως και σε εδάφη με λιγότερο πληθυσμό όπως το Γιούκον, σύμφωνα με τον PAHO.

Το Πουέρτο Ρίκο και η Κούβα ηγούνται των κρουσμάτων Covid-19 στην Καραϊβική, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα εκτόξευση του ιού, λένε οι διευθυντές του PAHO.

Τα κρούσματα επιταχύνονται ταχέως στη Γουιάνα, στην Αργεντινή και στην Κολομβία, όπου η εβδομαδιαία καταμέτρηση κρουσμάτων είναι πενταπλάσια σήμερα σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, ενώ τα νοσοκομεία βρίσκονται πλέον στα όρια της χωρητικότητάς τους σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Κεντρική Αμερική, η Γουατεμάλα καταγράφει σημαντική αύξηση στις μολύνσεις και η Κόστα Ρίκα ανακοινώνει κρούσματα ρεκόρ.

Αν και τα εμβόλια γίνονται όσο το δυνατόν ταχύτερα, δεν αποτελούν βραχυπρόθεσμη λύση καθώς είναι σε έλλειψη, λέει η Ετιέν, η περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

tags: Covid-19

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)