to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 13.10.2020

Πολιτική

Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ο Θάνος Ντόκος: Είχε ταχθεί υπέρ της «συνεκμετάλλευσης»

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, άμεση προτεραιότητα του κ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφάλειας είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας


Τον Θάνο Ντόκο όρισε με απόφασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, άμεση προτεραιότητα του κ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφάλειας είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο μέχρι πρότινος (από τον Οκτώβριο του 2019) αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας αναλαμβάνει τα καθήκοντα μετά την παραίτηση του Αλέξανδρου Διακόπουλου στις 19 Αυγούστου, εξαιτίας δηλώσεών του αναφορικά με τις έρευνες του «Oruc Reis» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο κ. Διακόπουλος είχε «αδειάσει» τον πρωθυπουργό, καθώς παραδέχτηκε ότι το τουρκικό πλοίο «έχει κάνει έρευνες» και κατά συνέπεια είχε αμφισβητήσει εμπράκτως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας προκαλώντας φέρνοντας σε δύσκολη θέση το Μαξίμου, που επέμενε από την πλευρά του ότι το σκάφος δεν μπορούσε να διενεργήσει έρευνες λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων.

Είχε ταχθεί υπέρ της «συνεκμετάλλευσης»

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η επιλογή του Θ. Ντόκου, γενικού διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ μέχρι τότε, ως αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού πριν από ένα χρόνο είχε βγάλει στα κάγκελα μερίδα της ΝΔ, εξαιτίας των δηλώσεών του περί «συνεκμετάλλευσης» στο Αιγαίο.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα των φιλοκυβερνητικών «Παραπολιτικών», που τρεις μήνες αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον χαρακτήριζε «σύμβουλο εθνικών υποχωρήσεων που προκαλεί προβλήματα» και ανέφερε ότι έχει προκαλέσει με τις θέσεις του έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)