to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:48 | 03.10.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Νέος αποκεφαλισμός Βρετανού ομήρου από τους τζιχαντιστές

Στον αποκεφαλισμό ενός ακόμη Βρετανού υπηκόου προχώρησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όπως δείχνει βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.


Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αυτή τη φορά το θύμα ήταν ο 47χρονος  Άλαν Χένινγκ, ο οποίος επέβαινε σε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ιατρικές προμήθειες σε ένα νοσοκομείο στη βορειοδυτική Συρία πέρυσι το Δεκέμβριο όταν ένοπλοι την σταμάτησαν και τον απήγαγαν.

Στο τέλος του βίντεο, του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, εμφανίζεται ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους να κρατά έναν Αμερικανό πολίτη, τον Πίτερ Έντουαρτ Κάσινγκ και να απειλεί πως αυτό θα είναι το επόμενο θύμα εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις των Δυτικών δυνάμεων εναντίον τους.

oi-tzixantistes-apokefalisan-to-bretano-alan-xeningk

Ο Άλαν Χένινγκ, πατέρας δύο εφήβων που ζουν στο Μάντσεστερ ήταν οδηγός ταξί και είχε δηλώσει εθελοντής για να γίνει οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας για λογαριασμό μιας μουσουλμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Τον Σεπτέμβριο η σύζυγος του Χένινγκ σε μήνυμά της προς τους τζιχαντιστές ζητούσε την απελευθέρωση του συζύγού της.

«Ο Άλαν είναι ένας ειρηνικός άνθρωπος, ένας αλτρουιστής που άφησε την οικογένειά του και τη δουλειά του ως οδηγού ταξί στη Βρετανία για να οδηγήσει μια αυτοκινητοπομπή μέχρι τη Συρία μαζί με τους μουσουλμάνους συναδέλφους και φίλους του, για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη ...Όταν θα ακούσουν αυτό το μήνυμα, ικετεύω τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους να κοιτάξουν μέσα στην καρδιά τους και να απελευθερώσουν τον σύζυγό μου», έλεγε τότε η Χένινγκ, μάταια όμως όπως αποδείχθηκε σήμερα.

Ο Χένινγκ είναι ο δεύτερος Βρετανός που εκτελείται από τους τζιχαντιστές. Ο πρώτος ήταν ο 44χρονος Σκωτσέζος Ντέιβιντ Χέινς, που απήχθη στη Συρία το Μάρτιο του 2013.

Με τον σημερινό αποκεφαλισμό οι Δυτικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους κατ΄ αυτόν τον τρόπο από το Ισλαμικό Κράτος ανέρχονται στους τέσσερις. Είχε προηγηθεί ο βίαιος θάνατος των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων, που είχαν επίσης απαχθεί στη Συρία, του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σότλοφ.

Ομπάμα και Ολάντ καταδικάζουν τη δολοφονία του Χένινγκ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την Παρασκευή τη δολοφονία του βρετανού πολίτη Άλαν Χένιγκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία και τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ότι μπορούν για να παραδώσουν τους δολοφόνους του στη δικαιοσύνη.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσει "όλα τα μέσα που διαθέτουμε" για τον εντοπισμό των ανθρώπων που κρατούνται όμηροι από το Ισλαμικό Κράτος.

"Σε ότι αφορά στο τι θα κάνουμε, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε...για να επιχειρήσουμε να βρούμε αυτούς τους ομήρους, να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε...και να κάνουμε ότι μπορούμε για να νικήσουμε αυτή την οργάνωση που είναι εντελώς αδίστακτη, αναίσθητη και βάρβαρη στη συμπεριφορά της απέναντι στους ανθρώπους".


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)