to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:26 | 21.05.2020

Πολιτική

Νεοναζί σε πλήρη διάλυση: Την ίδρυση δικού του «κόμματος» ανακοίνωσε ο Κασιδιάρης

Το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του «φύρερ» Μιχαλολιάκου ανακοίνωσε ότι δεν μετέχει πλέον στο «κόμμα» της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, διότι «η πρόταση που κατέθεσε για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση δεν έγινε αποδεκτή»


Όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ήρθε η σειρά του Κασιδιάρη να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του και να εγκαταλείψει τον μέντορά του, Ν. Μιχαλολιάκο. «Ο Κασιδιάρης ήθελε να κληρονομήσει τη Χρυσή Αυγή αλλά ο Μιχαλολιάκος έχει την οργάνωση ως προσωπική επιχείρηση, οπότε ο Κασιδιάρης τον προδίδει εγκαταλείποντας την οργάνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Ψαρράς μιλώντας στο «Κόκκινο» (20/5/20) και σήμερα, Πέμπτη 21/5/20 ο υπόδικος Κασιδιάρης τον δικαίωσε απολυτα: ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος Ελλήνων επικαλούμενος «απόλυτη διαφωνία» με τον Μιχαλολιάκο.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι, κατά το βαρύ κατηγορητήριο στη δίκη της Χρ. Αυγής, ο Κασιδιάρης «διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει το πλαίσιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ εθεωρείτο ως ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιώργου Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με προστατευόμενο μάρτυρα μάλιστα "ο Κασιδιάρης έκανε μαθήματα ιδεολογικά, μας έλεγε για την περίφημη “σπορά των ηττημένων”, είχαμε το σύνθημα “Rudolf Hess, στον τάφο σου μην κλαις, εμείς θα αναστήσουμε και πάλι τα SS”¨.

Παρόμοιες τάσεις με τον Κασιδιάρη, σύμφωνα με τον Δ. Ψαρρά, εμφανίζουν όλα τα πρώην ηγετικά στελέχη του ναζιστικού μορφώματος που παραμένουν υπόδικα με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμα και εκείνα που έως πριν από λίγο καιρό εμφανίζονταν ως οι «τελευταίοι πιστοί» του Αρχηγού Μιχαλολιάκου, όπως ο παλιός του συνοδοιπόρος Χρήστος Παππάς, τον έχουν πλέον ξεχάσει και δεν αναφέρουν ούτε αυτόν ούτε την οργάνωσή του στις αναρτήσεις τους εδώ και πολλές βδομάδες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)